Obaman voitto villitsi Harlemin

Barack Obaman vaalivoiton varmistuminen sai tuhannet New Yorkin Harlemiin kadulle kokoontuneet aloittamaan villit juhlat. Maineikkaan Martin Luther King Bulevardin ja seitsemännen avenuen kulmassa sijaitsevalla aukiolla nähtiin yhtä aikaa niin riemua kuin onnen kyyneleitäkin. Monet mustat amerikkalaiset kokivat vihdoinkin saavansa oikeutta vuosisataisen alistamisen ja rasismin jälkeen.

- Tämä on elämäni hienoin päivä, vakuutti kansanjuhlaan tullut Helen Porter kyyneleet silmissään.

- Vihdoinkin Amerikka oli kypsä valitsemaan johtajakseen parhaan ehdokkaan ihonväriin katsomatta.

Obaman vaalivoiton varmistuminen sai koko demokraattisvoittoisen New Yorkin riemumielelle. Kaduilla alkoi korviahuumava meteli kun autoilijat toitottivat äänitorviaan ja kapakat alkoivat täyttyä tiuhaan juhlijoista.

- Minä pidin tätä mahdottomana loppuun saakka mutta kuitenkin se tapahtui, ihmetteli 80-vuotias eläkeläinen Ed Collins joka oli myös tullut katsomaan Harlemin voitonjuhlaa.

- Minun oli pakko tulla, minun oli pakko olla täällä todistamassa tätä ihmettä, hän jatkoi.

Samaan aikaan useat tv-kommentaattorit suorastaan murehtivat John McCainin puolesta. Pidettyään koskettavan puheensa onnitellessaan Barack Obamaa vaalivoitosta, monen mieleen nousi kysymys, missä vaalikamppailun aikaan oli tämä John McCain joka nyt puhuu. Yhtenä hänen virheistään pidettiinkin liian negatiivisen vaalikampanjan käymistä.

Barack Obaman aika alkoi Yhdysvalloissa