Ohion ampujalla pakkomielle väkivallasta ja joukkoampumisista, kertoo poliisi

Viikonloppuna Ohion Daytonissa yhdeksän ihmistä ampuneella miehellä oli pakkomielle väkivallasta ja joukkoampumisista, kertoi paikallinen poliisipäällikkö. Asiasta uutisoi muun muassa uutiskanava CNN.

Poliisipäällikkö Richard Biehlin mukaan epäilty ampuja oli kertonut haluavansa tehdä joukkoampumisen. Liittovaltion poliisi FBI:n agentti Todd Wickerhamin mukaan ampuja oli kiinnostunut "erittäin erikoislaatuisista väkivaltaisista ideologioista".

–  (Hän) etsi erittäin kiinnostuneena tietoa, joka kannattaa väkivaltaa, Wickerham totesi CNN:n mukaan, mutta ei tarkentanut, minkälaisesta ideologiasta ja väkivallasta oli kyse.

Viime viikonloppuna 24-vuotias mies surmasi siskonsa ja kahdeksan sivullista Ohion Daytonissa suositulla illanviettoalueella. Hän ampui yli 40 laukausta alle 30 sekunnissa. Poliisi tappoi ampujan pian hyökkäyksen alettua.

Uutistoimisto AFP:n mukaan epäillyn ampujan useat ystävät kertoivat, että hänellä oli taipumusta häiritsevään käyttäytymiseen, erityisesti naisia kohtaan.

CNN:n haastattelemien entisten koulukavereiden mukaan ampujalla oli lista ihmisistä, jotka hän halusi tappaa tai raiskata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.