Oikeistopopulistit haluavat kieltää minareetit Saksassa

Saksassa oikeistopopulistinen puolue AfD hyväksyi islaminvastaisen ohjelman Stuttgartissa sunnuntaina. Puolue vaatii myös maahanmuuton hillitsemistä.

AfD perustettiin vain kolme vuotta sitten, mutta mielipidemittausten mukaan se on noussut jo kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi 13 prosentin kannatuksella. Se on arvostellut liittokansleri Angela Merkelin pakolaispolitiikkaa.

Hyväksytyssä ohjelmassa puolue haluaa kieltää muun muassa moskeijoiden minareetit, rukouskutsut, kasvot peittävät hunnut sekä pään peittävät huivit kouluissa.

AfD määrittelee itsensä kansallismieliseksi konservatiiviseksi voimaksi, joka kyseenalaistaa ilmastonmuutoksen ja tukee perinteisiä sukupuolirooleja sekä perhearvoja. Lisäksi se haluaa ottaa uudelleen käyttöön asevelvollisuuden ja irrottaa Saksan eurosta.

Lauantaina puolueen kokoontumispaikan edustalla sadat mielenosoittajat yrittivät estää pääsyn AfD:n puoluekokoukseen. Protestoijat polttivat autonrenkaita ja heittelivät poliiseja ja toimittajia sähisevillä ja kipinöivillä ilotulitteilla.

Poliisi käytti tilanteessa kyynelkaasua ja otti kiinni viitisensataa mielenosoittajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.