Osa Skripalin myrkkykodista puretaan Salisburyssa

Hermomyrkky Novitshokille altistuneen Sergei Skripalin koti Britannian Salisburyssa puretaan osittain. Katon purusta huolehtivat sotilaat, kertoo BBC.

Hermomyrkkyiskun tutkijat uskovat, että entinen venäläinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julija Skripal altistuivat myrkylle, koska talon ovenkahvaan oli suihkutettu äärimmäisen vaarallista Novitshokia.

Viranomaisten mukaan ennen purkutöitä Skripalin talon ja sen autotallin ympärille pystytetään eristysrakennelma. Lisäksi kaikki purkutöissä irtoavat materiaalit paketoidaan ja sinetöidään paikalla ennen kuin ne viedään pois. Vasta tämän jälkeen urakoitsija pääsee rakentamaan talolle ja autotallille uuden katon.

Salisburyn terveysviraston johtajan Tracy Daszkiewiczin mukaan asukkaiden riski sairastua on vähäinen.

–  Tärkeintä on varmistaa, että rakennukset, joihin vuoden 2018 tapahtumilla oli vaikutusta, puhdistetaan perusteellisesti ja palautetaan normaalikäyttöön mahdollisimman nopeasti, Daszkiewicz sanoo kirjelmässään.

Sergei ja Julija Skripal löydettiin tajuttomina puistonpenkiltä Salisburyssa 4. maaliskuuta 2018. Britannian hallinnon mukaan on "lähes varmaa", että hermomyrkkyiskulla oli Venäjän hyväksyntä.

Skripalit selvisivät iskusta hengissä, mutta viime kesäkuussa brittinainen kuoli käsiteltyään hajuvesipulloa, jonka sisällä Novitshokin uskotaan olleen. Hänen kumppaninsa altistui myös myrkylle, mutta säilyi hengissä.