Pakettipommin räjähdys kävelykadulla haavoitti useita Ranskan Lyonissa – tekijäksi epäiltyä etsitään

Ranskan presidentti Emmanuel Macron luonnehti Lyonissa perjantaina tapahtunutta pakettipommin räjähdystä hyökkäykseksi. Kävelykadulla tapahtunut räjähdys haavoitti useita ihmisiä.

Tutkintaa lähellä olevan lähteen mukana haavoittuneita olisi 13, joista 11 olisi viety sairaalaan. Kenenkään vammat eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia.

Poliisin mukaan paketin sisällä oli ruuveja ja pultteja, ja se oli sijoitettu leipomon eteen. Tapaus on annettu terroristisia rikoksia tutkivan Pariisin syyttäjänviraston tutkittavaksi.

–  Luulin räjähdystä auto-onnettomuudeksi. Lähelläni oli sähköjohdon palasia, paristoja sekä pahvin ja muovin paloja, kertoi 17-vuotias Eva, joka oli noin 15 metrin päässä tapahtumapaikasta.

Tekijäksi epäillyn etsintä on meneillään. Miehen uskotaan olevan kolmikymppinen ja hän oli liikkeellä polkupyörällä. Sekä silminnäkijöiden että valvontakameroiden mukaan mies oli tapahtumapaikalla juuri ennen räjähdystä.

Valvontakameroiden kuvissa näkyy naamiolla ja aurinkolaseilla kasvonsa peittänyt mies, joka oli pukeutunut mustaan paitaan ja vaaleisiin bermudashortseihin.

Lyonin räjähdys vaikutti myös EU-vaalien viime hetken kampanjointiin. Esimerkiksi pääministeri Edouard Philippe perui esiintymisensä LR-puolueensa viimeisessä vaalitapahtumassa perjantai-iltana. Ranskassa EU-vaalit ovat sunnuntaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.