Poliisi: Lontoon puukotuksessa ei merkkejä radikalisoitumisesta

Hyökkääjä on somalitaustainen Norjan kansalainen, kertoo Guardian.

Lontoon puukotustapauksessa ei ole merkkejä radikalisoitumisesta, kertoo poliisi. Puukon kanssa riehunut 19-vuotias mies tappoi yhden ihmisen ja haavoitti viittä Lontoossa viime yönä.

Poliisin mukaan hyökkääjä on somalitaustainen Norjan kansalainen. Norjan ulkoministeriö on Guardianin mukaan kertonut, että epäilty siirtyi Britanniaan vuonna 2002.

– Uskomme, että hyökkäys oli spontaani ja uhrit valittiin sattumanvaraisesti, poliisin edustaja kertoi tiedotustilaisuudessa.

Poliisi on aiemmin kertonut tekijällä olleen mielenterveysongelmia.

Edustajan mukaan tutkimusten perusteella vaikuttaa tuoreeltaan siltä, että epäillyn somalitausta tai Norjan kansalaisuus "eivät ole olennaisia hänen motiivinsa kannalta".

Kuolonuhri USA:n kansalainen

Hyökkäyksessä kuollut nainen oli Yhdysvaltain kansalainen. Poliisi on aikaisemmin kertonut, että nainen oli heidän tietojensa mukaan kuusissakymmenissä.

Kuolonuhrin lisäksi hyökkäyksessä haavoittui viisi ihmistä. Heidän joukossaan oli britannialainen, australialainen, yhdysvaltalainen sekä Israelin kansalaisia.

Kolme haavoittuneista on päässyt pois sairaalasta. Kumpikaan sairaalassa edelleen olevista ei ole hengenvaarassa.

Poliisin edustajan mukaan Britannia on yhteydessä tarvittaviin suurlähetystöihin.

Poliisi sai tiedon hyökkäyksestä noin puoli yhden aikaan yöllä Suomen aikaa. Epäilty pidätettiin kuusi minuuttia myöhemmin. Poliisi käytti etälamautinta kiinnioton yhteydessä.

Aiemmin tänään kerrottiin, että hyökkäyksen takia Lontoon kaduille on määrätty enemmän poliiseja. Poliisi sanoo kyseessä olevan varotoimi. Ihmisiä on myös kehotettu pysymään samaan aikaan rauhallisina ja valppaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi: Lontoon puukottaja pidätetty epäiltynä murhasta