Presidentti Niinistö onnitteli Obamaa

Presidentti Sauli Niinistö on esittänyt onnittelunsa Yhdysvaltain presidentiksi toiselle kaudelle valitulle Barack Obamalle.

Niinistön mukaan Suomen ja Yhdysvaltain suhteet ovat erinomaiset ja hän on vakuuttunut kanssakäymisen jatkumisesta myönteisessä hengessä. Nykypäivän globaalit haasteet ovat yhteisiä ja niihin vastaamisessa vahva transatlanttinen yhteistyö on tärkeää, presidentti sanoo onnittelukirjeessään.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on helpottunut Obaman valinnasta uudelle presidenttikaudelle. Tuomioja kommentoi asiaa Facebook-sivullaan.

Tuomioja muistutti Ylen Aamu-tv:ssä, että esimerkiksi Lähi-idän ongelmat eivät antaisi Obamalle aikaa odottaa. Palestiinalaiskysymyksen ratkaisu on katoamassa näköpiiristä, ellei jotain prosessia saada nopeasti käyntiin.

Ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista arvioi, että Obaman johtajuus Sandy-myrskyn hoidossa toi ratkaisevan käänteen vaalikamppailun loppumetreille. Yhdysvaltain ja Britannian historian dosentti Markku Ruotsilan mielestä Obama lähtee tuskin ajamaan näyttäviä uudistuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Obaman vaaliväki juhlii voittoa – katso kuvat

Michael Mooren vaalitempaus: Jakoi numeroaan Facebookissa

Mitt Romneyn kannattajat pettyivät – katso kuvat

Yhdysvalloissa juhlitaan Obaman voittoa

Ohio kampesi Obaman vaalivoittoon

Näin Obaman vaaliväki juhlii

Mitt Romneyn kannattajat pettyivät – katso kuvat