Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin uuden kodin remontoiminen kustansi veronmaksajille 2,7 miljoonaa euroa

Britanniassa prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin uuden kodin remontoiminen kustansi noin 2,7 miljoonaa euroa veronmaksajille. Asia selviää kuninkaallisten kulujen kirjanpidosta. Brittimonarkian viime tilivuoden kuluja esittelevä raportti julkaistiin esimerkiksi kuninkaallisten Twitter-tilillä.

Kuningatar Elisabethin pojanpoika muutti vaimoineen Frogmore Cottageen Windsoriin ennen kuin heidän esikoisensa syntyi. Poika Archie syntyi kuudes toukokuuta.

Vuonna 1801 rakennettu kiinteistö oli erotettu viideksi erilliseksi asumukseksi, mutta puoli vuotta kestäneessä remontissa se muutettiin taas yhdeksi asumukseksi.

–  Kiinteistöä ei ollut remontoitu joihinkin vuosiin, ja se oli jo aiemmin korvamerkitty remontoitavaksi, kertoi monarkian kirjanpidosta vastaava Michael Stevens.

–  Rakennus muutettiin takaisin yhdeksi asumukseksi, ja vanhentunut infrastruktuuri vaihdettiin, jotta kiinteistölle taattaisiin pitkä ikä.

Stevensin mukaan kuninkaalliset maksoivat itse esimerkiksi kalusteet.

Monarkian viralliset kulut tilivuodelta 2018–2019 olivat yhteensä 67 miljoonaa puntaa eli noin 75 miljoonaa euroa. Luvuista selviää myös, että kuninkaalliset käyttivät noin 26 miljoonaa euroa 463-henkisen vakituisen henkilöstön palkkoihin.

Virallisiin vieraanvaraisuuksiin ja taloudenhoitoon käytettiin noin 2,6 miljoonaa euroa, mukaan lukien 1,9 miljoonaa euroa ruokiin ja juomiin noin 160  000 vieraalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.