Putin harkitsee yhä presidenttiehdokkuutta

Venäjän pääministeri Vladimir Putin kertoo harkitsevansa osallistumista seuraaviin eli vuoden 2012 presidentinvaaleihin. Putinin mukaan hänellä on vielä runsaasti aikaa miettiä.

Putin kommentoi asiaa vuotuisessa tv-lähetyksessä, jossa hän vastasi kansalaisten kysymyksiin neljän tunnin ajan. Kysymyksiä lähetti Venäjän television mukaan noin 1,1 miljoonaa ihmistä. Eniten huolta herättivät sosiaalituet ja työpaikat, Nevski Express -junan pommi-isku sekä maan taloudellinen tulevaisuus.

Putin vakuutti kriisin synkimmän vaiheen olevan ohi. Hän vastasi muun muassa kysymykseen teollisuuden työpaikoista lupaamalla runsaasti lisää ydinvoimaa ja halpaa energiaa.

Nevski Expressin suistumista Putin kommentoi vaatimalla kovia otteita junaiskuun syyllistyneitä kohtaan. Putinin mukaan terrorismin uhka on Venäjällä yhä suuri.

Putinilta kysyttiin myös Rimma Salosen tapauksesta. Kysyjä halusi tietää, mitä kansainvälisille lapsikaappaustapauksille aiotaan tehdä.

– On muistettava että samantapaista sattuu myös maan sisällä. Yleensä kyseessä on yksityisten ihmisten henkilökohtainen asia, Putin kuvaili.