Putin kiitti Trumpia tiedoista, joiden avulla estettiin Pietariin suunnitellut terrori-iskut

Suunnitteilla oli ollut pommi-iskuja Kazanin katedraaliin ja muihin vilkkaisiin paikkoihin Pietarissa joulukuun kuudentenatoista päivänä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kiittänyt Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia tiedustelutiedoista, jotka auttoivat Venäjän viranomaisia estämään terrori-iskut Pietarissa.

Uutistoimisto Tassin mukaan suunnitteilla oli ollut pommi-iskuja muun muassa Kazanin katedraaliin, junaliikenteeseen ja muihin vilkkaisiin paikkoihin Pietarissa joulukuun kuudentenatoista päivänä. Venäjän viranomaiset saivat tiedot suunnitteilla olleista iskuista Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:lta.

Putinin mukaan CIA:lta saanut tiedot olivat riittävät paljastamaan iskuja suunnitelleet henkilöt sekä mahdollistamaan heidän kiinniottonsa.

 

Pidätettyjen hallusta löytyi räjähteitä ja automaattiaseita

 

Venäjän turvallisuuspalvelu (FSB) kertoi aiemmin pidättäneensä seitsemän henkilöä Pietarissa epäiltyinä terrori-iskujen suunnittelemisesta.

Viime viikolla pidätetyt ovat Keski-Aasiasta kotoisin olevia äärijärjestö Isisiin sidoksissa olevia henkilöitä, Tass kertoi perjantaina.

Yksi pidätetyistä on tunnustanut oikeudessa suunnitelleensa tekevänsä pommi-iskun Kazanin katedraaliin.

Pidätetyiltä takavarikoitiin mittava määrä räjähteitä, automaattiaseita ja äärikirjallisuutta.

– Myös laboratorio, jossa valmistettiin räjähteitä tuhottiin, FSB lisäsi tiedotteessa.

Putin esitti kiitoksensa Trumpille soittaessaan tälle sunnuntaina.

– Jos Venäjän turvallisuuspalvelulla on tietoa mahdollisesta terroriuhasta Yhdysvaltoja ja sen kansalaisia vastaan, se aikoo nopeasti ja ehdoitta jakaa tietonsa yhdysvaltalaisten kollegoittensa kanssa, vakuutti Putin Trumpille tekemänsä puhelinsoiton aikana.