Putin kiitti Trumpia tiedoista, joiden avulla estettiin Pietariin suunnitellut terrori-iskut

Suunnitteilla oli ollut pommi-iskuja Kazanin katedraaliin ja muihin vilkkaisiin paikkoihin Pietarissa joulukuun kuudentenatoista päivänä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kiittänyt Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia tiedustelutiedoista, jotka auttoivat Venäjän viranomaisia estämään terrori-iskut Pietarissa.

Uutistoimisto Tassin mukaan suunnitteilla oli ollut pommi-iskuja muun muassa Kazanin katedraaliin, junaliikenteeseen ja muihin vilkkaisiin paikkoihin Pietarissa joulukuun kuudentenatoista päivänä. Venäjän viranomaiset saivat tiedot suunnitteilla olleista iskuista Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:lta.

Putinin mukaan CIA:lta saanut tiedot olivat riittävät paljastamaan iskuja suunnitelleet henkilöt sekä mahdollistamaan heidän kiinniottonsa.

 

Pidätettyjen hallusta löytyi räjähteitä ja automaattiaseita

 

Venäjän turvallisuuspalvelu (FSB) kertoi aiemmin pidättäneensä seitsemän henkilöä Pietarissa epäiltyinä terrori-iskujen suunnittelemisesta.

Viime viikolla pidätetyt ovat Keski-Aasiasta kotoisin olevia äärijärjestö Isisiin sidoksissa olevia henkilöitä, Tass kertoi perjantaina.

Yksi pidätetyistä on tunnustanut oikeudessa suunnitelleensa tekevänsä pommi-iskun Kazanin katedraaliin.

Pidätetyiltä takavarikoitiin mittava määrä räjähteitä, automaattiaseita ja äärikirjallisuutta.

– Myös laboratorio, jossa valmistettiin räjähteitä tuhottiin, FSB lisäsi tiedotteessa.

Putin esitti kiitoksensa Trumpille soittaessaan tälle sunnuntaina.

– Jos Venäjän turvallisuuspalvelulla on tietoa mahdollisesta terroriuhasta Yhdysvaltoja ja sen kansalaisia vastaan, se aikoo nopeasti ja ehdoitta jakaa tietonsa yhdysvaltalaisten kollegoittensa kanssa, vakuutti Putin Trumpille tekemänsä puhelinsoiton aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.