Ranska lykkää sotalaivan toimittamista Venäjälle

Ranska lykkää tuonnemmaksi Mistral-luokan sota-aluksen toimitusta Venäjälle. Presidentin kanslian ilmoituksen mukaan Itä-Ukrainan tulitaukotoiveista huolimatta Ranska ei voi toimittaa ensimmäistä alusta.

- Venäjän viimeaikaiset toimet (Ukrainassa) ovat vastoin Euroopan turvallisuuden peruspilareita, kanslian lausunnossa todettiin. Se julkaistiin presidentti Francois Hollanden ja hänen sotilasasiantuntijoidensa tapaamisen jälkeen.

Yhdysvallat on arvostellut voimakkaasti Ranskan laivakauppaa Venäjän kanssa. Viime viikolla Hollande sanoi, että jos Venäjän joukot ovat todistettavasti tulleet Ukrainan maaperälle, tilanne on "sietämätön eikä sitä voi hyväksyä".

Ranskan ilmoitus laivatoimituksen lykkäyksestä tuli Naton huippukokouksen aattona. Joidenkin mukaan se onkin tarkoitettu lähinnä vähentämään jäsenmaiden painetta Ranskaa vastaan.

Alkuperäisen sopimuksen mukaan ensimmäinen Mistral-alus piti toimittaa tämän vuoden lopulla ja toinen alus ensi vuonna. Kesän alusta alkaen noin 400 venäläistä sotilasta on harjoitellut käyttämään ensimmäistä alusta, joka on nimetty Vladivostokiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.