Ranskan poliisi jatkaa Lyonin pakettipommi-iskusta epäillyn etsintöjä

Ranskan poliisi on jatkanut Lyonin pakettipommittajan etsimistä. Yhteensä 13 ihmistä haavoittui, kun pakettipommi räjähti kävelykadulla Lyonissa Ranskan itäosassa eilisiltana. Kaikkien vammat olivat verrattain lieviä.

Alustavien tutkimusten mukaan räjähde oli pieni ja laukaistiin kauko-ohjaimella. Pommiin oli pantu mukaan ruuveja tai pultteja, jotka lisäsivät tuhovoimaa. Paketti oli sijoitettu leipomon eteen kahden vilkkaan kadun risteykseen.

Poliisi etsii tapahtuneen vuoksi noin 30-vuotiasta miestä, joka tallentui maastopyörän selässä valvontakameroiden kuviin vain hieman ennen räjähdystä. Poliisi kuvaa miestä vaaralliseksi.

–  Kuului pamahdus ja luulin sitä ensin autokolariksi. Lähelleni lensi sähköjohdon paloja, pattereita sekä muovin ja pahvin paloja. Ikkunat särkyivät, kuvaili noin 15 metrin päässä räjähdyksestä ollut Eva, 17.

–  Minä olin töissä ja palvelin parhaillaan asiakkaita, kun kuului kova pamaus. Luulin ensin sen liittyvän korjaustöihin, mutta se paljastuikin hylätyksi paketiksi, sanoi lähistöllä työskentelevä leipuri Omar Ghezza.

Sisäministeri lähti Lyoniin

Presidentti Emmanuel Macron luonnehti tapahtunutta hyökkäykseksi ja lähetti sisäministeri Christophe Castanerin paikan päälle Lyoniin.

Oikeusministeri Nicole Belloubet sanoi BFM-televisiokanavalla, että vielä on liian aikaista sanoa, oliko kyseessä terroriteko. Tapaus on kuitenkin annettu terroristisia rikoksia tutkivan Pariisin syyttäjänviraston tutkittavaksi.

Lyonin räjähdys vaikutti myös EU-vaalien viime hetken kampanjointiin. Esimerkiksi pääministeri Edouard Philippe perui esiintymisensä LR-puolueensa viimeisessä vaalitapahtumassa perjantai-iltana. Ranskassa EU-vaalit ovat sunnuntaina.

Ranska on ollut viime vuodet varpaillaan useiden maassa tapahtuneiden terrori-iskujen vuoksi. Vuodesta 2015 lähtien iskuissa on kuollut yli 250 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pakettipommin räjähdys kävelykadulla haavoitti useita Ranskan Lyonissa – tekijäksi epäiltyä etsitään