Ranskan sosialistien johtajakisa ratkesi

Ranskan sosialistipuolueen uudeksi puheenjohtajaksi on nousemassa Lillen kaupungin pormestari Martine Aubry. Puolueen mukaan Aubry voitti jäsenäänestyksessä vastaehdokkaansa Segolene Royalin täpärällä 42 äänen erolla.

58-vuotias Aubry on vaatinut puolueeltaan nykyistä vasemmistolaisempia linjauksia.

Sosialistien entinen presidenttiehdokas Royal ilmoitti välittömästi vaativansa uutta äänestystä ensi torstaiksi. Royalin mielestä äänestyksessä oli havaittu runsaasti epäselvyyksiä. Aubry torjui esityksen ja sanoi, ettei uusinnalle ole tarvetta. Puolueen johto on kutsuttu hätäkokoukseen tilanteen takia.

Vaaleissa annettiin noin 135 000 ääntä. Aubryn ääniosuus oli 50,02 prosenttia ja Royalin 49,98. Nimettömät puoluelähteet kuvailivat tulosta katastrofiksi: hajanaisen puolueen johtaminen on vaikea tehtävä.

Vaalitulos vaikuttaa myös seuraavien presidentinvaalien ehdokasasetteluun. Sarkozylle viimeksi hävinnyt Royal on ilmoittanut olevansa halukas uuteen mittelöön vuonna 2012. Ilman puolueen puheenjohtajuutta on kuitenkin epätodennäköistä, että sosialistit valitsisivat hänet ehdokkaakseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Matkustajakone suistui kiitotieltä ja katkesi kahtia Intiassa – ainakin 16 kuollut, kymmeniä loukkaantunut

Yhdysvallat asettaa pakotteita Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lamille –  katsoo Lamin heikentäneen Hongkongin autonomiaa

Koronatartuntojen määrä noussut hiljalleen Saksassa – sadat kouluun palanneet oppilaat joutuivat takaisin kotiin opettajan tartunnan vuoksi

Libanonin presidentti ei halua Beirutin räjähdyksestä kansainvälistä tutkintaa – lauantaiksi suunniteltu laajaa mielenosoitusta

Tiktok ilmoitti olevansa valmis oikeustaisteluun, jos sovellus kielletään Yhdysvalloissa

Espanjalaislehti: Ex-kuningas oleskeleekin Abu Dhabissa

Beirutin räjähdyksen aiheuttaneen ammoniumnitraattilastin takana venäläisomisteinen konkurssivarustamo – "Kirjoitin Putinille joka päivä, omistaja ei hankkinut meille edes ruokaa ja vettä"

Kiistelty venäläisteoria väittää, että maapallon metsät ovat vastuussa planeetan tuulivirroista

Maailman metsäkatoykkönen Venäjä sallii hakkuut Baikalilla – ympäristöjärjestöt varoittavat ekokatastrofista

Ensin koronavirus, sitten nuori kotirouva – tekikö Lukashenko kohtalokkaita virhearvioita?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.