Ruotsalaistutkija: Syökää enemmän kaninlihaa

Ruotsalaistutkija suosittelee kaninlihan tuotannon lisäämistä, jotta broilerin- ja naudanlihan kysyntää saataisiin hillittyä.

- Meidän on löydettävä vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä, jotka eivät ole niin haitallisia ympäristölle. Pitäisi syödä enemmän vihanneksia, vähemmän lihaa ja enemmän kalaa, Ruotsin maatalousyliopiston tutkija Carl-Gustaf Thulin arvioi Sydsvenskan-lehdessä.

Thulinin mielestä ruotsalaiset voisivat ottaa mallia myös Etelä-Euroopasta ja lisätä kanin osuutta lihantuotannossa.

Ruotsalaiset syövät enemmän lihaa kuin koskaan aiemmin. Lihaa myytiin viime vuonna keskimäärin 86 kiloa henkeä kohti, mikä oli uusi ennätys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.