Ruotsi kutsui lähettilään kuultavaksi Assangen takia

Ruotsi on kutsunut Ecuadorin Ruotsin-suurlähettilään kuultavaksi sen jälkeen, kun Ecuador myönsi poliittisen turvapaikan vuotosivusto Wikileaksin perustajalle Julian Assangelle.

Ruotsin ulkoministeriön mukaan Ecuadorin toimien nostattamat epäilyt siitä, ettei Assange saisi Ruotsissa reilua oikeudenkäyntiä, ovat "erittäin vakavia". Ministeriö sanoi Ecuadorin hidastavan ruotsalaista oikeusprosessia ja eurooppalaista yhteistyötä.

- Oikeusjärjestelmämme on vakaa ja takaa kaikkien oikeuksien toteutumisen. Torjumme kaikki päinvastaiset väitteet, kirjoitti Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt Twitterissä aiemmin eilen.

Ruotsi haluaa kuulla Assangea seksuaalirikossyytöksistä. Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä oleva Assange pelkää Ruotsin luovuttavan hänet edelleen Yhdysvaltoihin. Wikileaks on julkistanut tuhansia Yhdysvaltain hallinnon salaisia asiakirjoja.

Britannian mukaan turvapaikka ei vaikuta suunnitelmiin luovuttaa Assange Ruotsiin. Britannia on uhannut tunkeutua lähetystöön ja hakea hänet sieltä, jos muu ei auta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.