Ruotsin ääntenlaskennan tilanne hetki hetkeltä: Lähes kaikki vaalipiirit laskettu, ruotsidemokraatit jäävät kokoomuksen taakse

Ruotsin valtiopäivävaaleissa sosiaalidemokraatit on saanut 28,3 prosenttia äänistä, maltillinen kokoomus 19,8 prosenttia ja ruotsidemokraatit 17,7 prosenttia, kun yli 97 prosenttia vaalipiireistä on laskettu. Punavihreä blokki on saamassa 40,6 prosenttia ja porvariblokki 40,3 prosenttia äänistä.

Vaalitulosten laskenta on ollut odotettua hitaampaa.

Jännitettävää riittänyt loppuun saakka

Ruotsin valtiopäivävaalien kärkikolmikko oli etukäteen arvattavissa, mutta pitkään jouduttiin jännittämään, mihin järjestykseen kolme suurinta puoluetta sosiaalidemokraatit, maltillinen kokoomus ja ruotsidemokraatit asettuisivat.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan blokkien tasaisuus SVT:n ovensuukyselyssä ennakoi Ruotsiin hankalia hallitusneuvotteluja. Ruotsidemokraatit ovat hänen mukaansa selvästi vaalien voittaja.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan sisarpuolue ruotsidemokraattien vaalituloksessa olennaista on vaalien jälkeinen asema maan politiikassa.

– Mielestäni se prosenttiosuus äänistä ei ole kovin oleellinen, vaan oleellista on se asema, johon ruotsidemokraatit vaalituloksen myötä päättyvät poliittisessa kentässä, Halla-aho sanoi sunnuntai-iltana STT:lle Tukholmassa.

Katso alta ääntenlaskennan tämänhetkinen tilanne.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .