Saksan kilpailuviranomainen vaatii Facebookia rajaamaan tiedonkeruuta

Facebookin käyttäjiltä tulisi pyytää lupa ennen kuin palvelun tytäryhtiöt Whatsapp ja Instagram saavat käyttää Facebookissa kerättyjä käyttäjätietoja, vaatii Saksan kilpailuviranomainen.

Luvan antamisesta kieltäytyviä käyttäjiä ei saa sulkea pois Facebookista, viranomainen linjasi.

Saksan viranomaiset ovat tutkineet Facebookin toimintatapoja jo pitkään. Nyt annettu linjaus koskee vain Saksaa, mutta vaikutukset voivat tuntua muuallakin.

Facebook ilmoitti valittavansa kilpailuviranomaisen päätöksestä.

Kilpailuviranomainen totesi päätöksessään, että Facebookilla on sosiaalisen median alalla hallitseva asema Saksassa. Noin 23 miljoonaa saksalaista käyttää palvelua päivittäin, mikä edustaa 95 prosenttia markkinasta. Facebookille ei näin ollen ole tarjolla toimivaa vaihtoehtoa.

Facebook käyttää hallitsevaa asemaansa väärin, kun se vaatii käyttäjiään hyväksymään laajat oikeudet tietojen luovuttamiseen.

–  Käyttäjä voi joko hyväksyä tietojen keruun tai luopua palvelun käytöstä, tiivisti kilpailuviranomaisen johtaja Andreas Mundt.

Yhtiö saa nyt neljä kuukautta aikaa laatia suunnitelma siitä, miten se alkaa noudattaa viranomaisen linjausta ja vuoden aikaa panna se toimeen. Jos näin ei käy, voivat Saksan viranomaiset langettaa Facebookille uhkasakon, joka voi nousta 10 miljoonaan euroon kuukaudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Sudanissa kansa riensi kaduille juhlimaan siviilihallintoa – kansanmurhasta syytetyn al-Bashirin oikeudenkäynti lykkääntyi

Moskovan lauantaiset mielenosoitukset jäivät kauas huippuluvuista – osallistujat pyrkivät kiertämään viranomaisten kiellot yhden mielenosoittajan protesteilla

Italialaissyyttäjät aloittivat tutkinnan sisäministerin estettyä siirtolaisia kuljettavan aluksen rantautumisen – syyttäjä lähetti poliisin selvittämään, kuka esti aluksen rantautumisen

Leipäänsä odottanut asiakas menetti malttinsa ja ampui tarjoilijan pariisilaisravintolassa

Hallintoa vastustavat hongkongilaiset marssivat kaatosateessa – toisaalla raikasi Kiinan kansallislaulu

Brittilehti: Vain kolmasosa briteistä kannattaa eroa Euroopan unionista ilman sopimusta

Ainakin kahdeksan kuollut hotellitulipalossa Odessassa Ukrainassa

Venezuela uhkaa aikaistaa parlamenttivaaleja – oppositio todennäköisesti boikotoisi vaaleja, vaikka tutkija uskoo sen voittoon

Grönlanti kommentoi Trumpin ostohaluja: Olemme avoimia kaupankäynnille, emme myynnille

Yhdysvaltalainen kongressiedustaja muutti mielensä ja torjui Israelin tarjouksen päästää hänet maahan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.