Saudi-Arabian kruununprinssi lupaa palauttaa maahan maltillisen tulkinnan islamista

Saudi-Arabia on tunnettu hyvin konservatiivisena maana.

Saudi-Arabian kruununprinssi Muhammed bin Salman lupaa palauttaa maahan maltillisen ja avoimen tulkinnan islamista. Saudi-Arabia on tunnettu hyvin konservatiivisena maana, mutta kruununprinssi on viime aikoina ajanut eteenpäin uudistuskampanjaa.

– Palaamme siihen, mitä olimme aiemmin -- maltillisen islamin maa, joka on avoin kaikille uskonnoille ja maailmalle, Muhammed bin Salman sanoi.

Paikallisessa talousfoorumissa puhunut kruununprinssi sanoi, että Saudi-Arabia aikoo myös panna pisteen ääriajattelulle hyvin pian.

Muhammed bin Salman kohosi vallanperijäksi kesäkuussa, kun entinen kruununprinssi, kuninkaan veljenpoika Muhammed bin Nayef irtisanottiin tehtävästä.

32-vuotiaalla Muhammed bin Salmanilla on arvioitu olevan paljon vaikutusvaltaa kuningas Salmaniin.

Kruununprinssin uskotaan olleen muun muassa naisten ajokiellon kumoamisilmoituksen takana. Saudinaiset saavat ajaa autoa ensi vuoden heinäkuusta alkaen. Lisäksi maa aikoo kieltää seksuaalisen ahdistelun ja langettaa ahdistelijoille rangaistuksia.

Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat kuitenkin arvostelleet Saudi-Arabian hallintoa kovin sanoin. Muun muassa ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on huomauttanut, että Saudi-Arabia on ajanut maan aktivisteja ahtaalle. Viranomaisten kerrotaan pidättäneen viime aikoina lukuisia aktivisteja ilman selviä syytteitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.