Siepatuksi epäillyn norjalaisnaisen perhe ei maksa lunnaita

Siepatuksi epäillyn norjalaisen Anne-Elisabeth Falkevik Hagenin perhe ei aio maksaa lunnaita. Asiasta kertoi tiedotustilaisuudessa perhettä edustava asianajaja Svein Holden.

Perhe haluaa Holdenin mukaan nyt päästä yhteyteen mahdollisen sieppaajan kanssa ja varmistua, että nainen on elossa ja voi hyvin.

Poliisi ja norjalaismedia paljastivat tänään, että Norjan rikkaimpiin miehiin kuuluvan Tom Hagenin vaimon epäillään joutuneen siepatuksi. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen on ollut kateissa lokakuun lopusta lähtien.

Norjalaismedian mukaan Falkevik Hagenista on vaadittu liki 86 miljoonan kruunun eli noin yhdeksän miljoonan euron lunnaita kryptovaluuttana.

–  Perheelle on ollut ja on uskomattoman vaikeaa ja uuvuttavaa elää tällaisessa epätietoisuudessa näin pitkän aikaa, Holden sanoi.

Poliisi epäilee, että nainen siepattiin pariskunnan kotoa Romerikessä Oslon lähellä 31. lokakuuta. Sanomalehti VG:n mukaan asunnosta löytyi kehnolla norjalla kirjoitettu viesti, jossa uhattiin, että nainen tapetaan, jos perhe ottaa yhteyttä poliisiin.

Poliisi on tutkinut tapausta salassa kymmenen viikkoa, eikä epäiltyjä ole löytynyt. Myös media on pysynyt asiasta hiljaa poliisin pyynnöstä.

Nyt poliisi toivoo yleisön apua.

–  Toivomme, että näin saamme arvokasta tietoa, jonka avulla pääsemme eteenpäin, sanoi poliisin edustaja Tommy Bröske tiedotustilaisuudessa.

Onko nainen viety ulkomaille?

Poliisi toivoo yleisöltä kaikkia mahdollisia havaintoja pariskunnan asuinalueelta katoamisen aikaan. Katoamispäivänä vietettiin halloweenia, ja ihmiset saattavat siksi muistaa päivän tavallista tarkemmin, poliisi sanoo.

Poliisin mukaan on myös mahdollista, että Falkevik Hagen on viety pois Norjasta. Tutkinnassa ovat olleet mukana myös Europol ja Interpol.

Mediatietojen mukaan lunnaita on vaadittu kryptovaluutta monerona. Monero on bitcoinin kaltainen virtuaalivaluutta. Koska moneron liikkeitä on vaikeaa tai mahdotonta jäljittää, sillä on kyseenalainen maine rikollisten suosikkivaluuttana.

Omaisuus kiinteistöistä ja sähköyhtiöstä

Tom Hagen oli viime vuonna Norjan rikkaimpien ihmisten listauksessa sijalla 172. Hän on kartuttanut omaisuutensa lähinnä kiinteistöbisneksillä sekä osin omistamansa sähköyhtiön kautta. Hän oli vuonna 1992 perustamassa Elkraft-sähköyhtiötä, joka on sittemmin kasvanut roimasti.

Hagen ei ole Norjassa julkisuuden henkilö, mutta heinäkuussa Dagens Näringsliv -lehti julkaisi artikkelin, jossa hänestä ja hänen omaisuudestaan kerrottiin. Mediatietojen mukaan poliisi selvittää, liittyykö lehtijuttu sieppaukseen.

Pariskunnalla on kolme aikuista lasta ja useita lapsenlapsia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .