Silminnäkijä: Ampuja iski keskelle juhlaa - "Luulin paloharjoitukseksi"

Kaliforniassa tehdyn joukkoampumisen kohde ei välttämättä ollut vammaisille palveluita tarjoava keskus vaan sen yhteydessä toimiva kokoustila. San Bernardinon Inland Regional Center -keskuksen johtaja Lavinia Johnson kertoi CNN:lle ennen puoltayötä Suomen aikaa, että ampumisen sattuessa kokoustila oli vuokrattu paikallisille terveysviranomaisille.

Uutiskanava Foxin mukaan kokoustilassa oli käynnissä terveysviranomaisten juhla. Ampuja käveli sisälle juhlatilaan ja avasi tulen.

CNN:n mukaan muutaman kilometrin päässä juhlatilasta sijaitsee perhesuunnitteluklinikka. Viime perjantaina kolme ihmistä kuoli hyökkäyksessä perhesuunnitteluklinikalle Yhdysvaltain Coloradossa. CNN ei kuitenkaan väittänyt, että San Bernardinon iskulla olisi yhteyttä perhesuunnitteluklinikoiden vastustajiin.

Lavinia Johnsonin tietojen mukaan kukaan hänen johtamansa vammaisten palvelukeskuksen työntekijöistä ei loukkaantunut ammuskelussa.

- Ensin tuli palohälytys, ja luulin, että kyseessä on paloharjoitus, Johnson kertoi CNN:lle.

Kun henkilökunnalle selvisi, ettei kyse ole harjoituksesta vaan ampumisesta, he lukkiutuivat työhuoneisiinsa.

Joukkoampuminen sattui lounasaikaan paikallista aikaa. San Bernardino sijaitsee Etelä-Kalifornissa Los Angelesin lähistöllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ainakin 14 kuoli San Bernardinon joukkomurhassa