Sukeltajat törmäsivät harvinaisen suureen valkohaihin Havaijin edustalla – hämmästyttävän leveä naarashai saattoi olla tiineenä

Sukeltajat kokivat tiistaina yllätyksen Havaijin edustalla, kun jättiläismäinen valkohai ui heidän seurakseen. Noin kuusimetrinen ja arviolta 2,5 tonnia painava naarashai on suurimpia koskaan havaittuja valkohaita.

Kyseessä saattoi olla liki 50-vuotias Deep Blue -nimellä tunnettu hai, jonka tutkijat ovat havainneet ensi kerran noin 20 vuotta sitten, kertoo BBC.

Jättiläisen houkutteli paikalle kuollut valas, jonka ympärille oli jo kerääntynyt ruokailemaan useita tiikerihaita.

–  Näimme (muutamia tiikerihaita) ja sitten hän saapui paikalle ja kaikki muut hait jakaantuivat ja hän alkoi harjata itseään venettä vasten, sanoi sukeltaja Ocean Ramsey Honolulu Star Advertiser -lehdelle.

Ramseyn mukaan hai oli hämmästyttävän leveä ja saattoi olla tiineenä.

Ramseyn mukaan vanhempien, tiineenä olevien valkohaiden lähellä uiminen on turvallisinta, mutta hän varoitti sukeltajia uimasta alueella, jossa hait ruokailevat. Hänen mukaansa hait hyökkäävät ihmisten kimppuun vain satunnaisesti esimerkiksi silloin, jos ne sekoittavat ihmisen niiden normaaliksi saaliikseen.

---

Korjattu 11.00: vaihdettu sana raskaana sanaksi tiineenä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.