Sunday Times: Vuodetut dokumentit näyttävät, miten Corbynin työväenpuolue kamppailee edelleen antisemitismisyytösten kanssa

Britanniassa työväenpuolue on joutunut antisemitismikohun keskelle juuri ennen ensi viikon parlamenttivaaleja. Sunday Times uutisoi puolueen sisäisistä dokumenteista, joista käy ilmi, että puolue ei ole onnistunut ratkaisemaan tapauksia, joissa sen jäseniä muun muassa syytetään juutalaisvastaisista kommenteista.

Työväenpuolue on ollut vaikeuksissa antisemitismisyytöksien takia jo pitkään. Muun muassa juutalaisyhteisö Britanniassa on syyttänyt työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbynia välinpitämättömyydestä ongelman edessä.

Työväenpuolueen kurinpitoelimen dokumenttien mukaan puolue on esimerkiksi rankaissut vain kevyesti tai ei ollenkaan rasistisista kommenteista. Samaan aikaan Corbyn on kampanjoinut vaaleissa nollatoleranssin puolesta.

Dokumenteista käy ilmi, kuinka jotkut työväenpuolueen jäsenet ovat haukkuneet juutalaisia rasistisilla ilmauksilla ja muun muassa puhuneet juutalaisten hävittämisestä. Yhden tällaisen jäsenen erottamiseen meni puolueelta yli kymmenen kuukautta, vaikka oikeusoppineen mukaan jäsen oli syyllistynyt selvään rasistiseen viharikokseen. Työväenpuolue ei ole suostunut kertomaan, onko se ilmoittanut tapauksesta poliisille.

Ristiriita Corbynin puheisiin

Sunday Timesin tietojen mukaan lokakuussa yli 130 tapausta on ratkaisematta, vaikka suurin osa niistä on ilmoitettu puolueelle puolitoista vuotta aikaisemmin.

Dokumenteista käy myös ilmi, että noin 50 tapauksessa sadasta tekijä on selvinnyt ilman rangaistusta tai pelkällä varoituksella viime vuoden kesän ja tämän vuoden kevään välisenä aikana. Joissain tapauksissa rasistisia kommentteja esittäneitä on kehotettu osallistumaan diversiteettikoulutukseen, jollaista työväenpuolue ei lupauksistaan huolimatta edes tarjoa.

Tänä vuonna jäseniä on myös jätetty rankaisematta siitä huolimatta, että he ovat kommenteissaan muun muassa kieltäneet holokaustin ja jakaneet viha-artikkeleita "juutalaisesta agendasta".

Sisäisten dokumenttien paljastukset sotivat Corbynin vaalikampanjansa aikana antamia lausuntoja vastaan. Corbyn on Sunday Timesin mukaan väittänyt, että kaikki antisemitismiin syyllistyneet hyllytetään tai erotetaan puolueesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Jamaikan lähistöllä maanjäristys, tsunamia pelätään

Valkoisen talon hengellinen neuvonantaja kohun keskellä – puheet "saatanallisten kohtujen" abortoinnista olivat monelle liikaa

EU-maiden kansalaisia lennätetään pois koronaviruksen riivaamasta kaupungista Kiinasta

Palestiinalaisjärjestöt tuomitsivat Trumpin rauhansuunnitelman – Britannian mukaan kyseessä on vakava yritys kohti rauhaa, Venäjä kehotti kahdenvälisiin neuvotteluihin

Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin sekä Nanjingiin maaliskuun loppuun asti – syynä koronavirus

Tutkija: Valko-Venäjä ei liiku mihinkään EU:n ja Venäjän välissä – Valko-Venäjän ja Venäjän suhde on pattitilanteessa, mutta lähentymisen länteen taas estää presidentti Lukashenkon haluttomuus uudistuksiin

Analyysi: Koronaviruksesta on esitetty kovia väitteitä ilman todisteita – se pitäisi vielä selvittää, mikä on Wuhanissa toimivan korkean riskin viruslaboratorion rooli epidemiassa

Israelin Netanjahu ei vaadikaan syytesuojaa korruptiosyytöksiltä

Trumpin puolustustiimi ei kommentoinut Boltonin väitteitä, vaan keskittyi hyökkäämään Bidenia vastaan

Kolumni: Holokaustiin liittyy velvollisuus muistaa – vai velvollisuus ajatella?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.