Suomalaispariskunnan kimppuun hyökännyt mies tuomittiin lähes yhdeksän vuoden vankeuteen Australiassa

Australiassa suomalaisturistien kimppuun hyökännyt mies on saanut pitkän vankeustuomion, kertoo australialainen AAP-uutistoimisto.

Hyökkäys tapahtui viime vuoden heinäkuussa, kun kolmikymppinen suomalaispariskunta oli patikoimassa Länsi-Australiassa lähellä Perthiä sijaitsevalla suositulla Bibbulmun-vaelluspolulla.

Oikeuden mukaan 37-vuotias mies ajoi ensin pariskuntaa päin autollaan jopa 70 kilometrin tuntivauhtia. Sen jälkeen hän tuli ulos autosta ja uhkasi heitä tappamisella.

Hyökkääjä otti lapion ja löi sillä pariskunnan miestä päähän sekä kuristi tätä. Kun hyökkääjä oli miehen kimpussa, nainen sai napattua lapion ja lyötyä sillä hyökkääjää. Sen jälkeen paikalle sattunut ohikulkija auttoi pariskuntaa pitelemään hyökkääjää aloillaan poliisin tuloon saakka.

Tuomari Belinda Lonsdalen mukaan mies oli tekoaikaan metamfetamiinin vaikutuksen alaisena.

–  Molemmat uhreista olivat kauhuissaan ja uskoivat, että aiot tappaa heidät, hän sanoi miehelle oikeudenkäynnissä.

Mies ei missään vaiheessa oikeudenkäyntiä ilmaissut katumusta teostaan. Oikeus tuomitsi hänet yhteensä kahdeksan vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen hyökkäyksestä sekä huumausaine- ja ampuma-aserikoksista.

Oikeus huomioi rangaistusta mitatessa myös sen, että mies oli teon aikaan ehdonalaisessa aikaisemmasta seksuaalirikostuomiosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.