Suurlähettiläs: Matkustustiedotetta Thaimaahan ei ole tarpeen muuttaa

Äärijärjestö Isisin uhkaus iskeä venäläisiä kohtaan Thaimaassa on vielä vahvistamatta, kertoo Suomen Bangkokin-suurlähettiläs Kirsti Westphalen. Thaimaan viranomaiset eivät ole virallisesti vahvistaneet uhkaa.

– Jotkut poliisiviranomaiset pitävät tietoja oikeina, mutta useimmat ei. Asiasta ei ole siis virallista vahvistusta, Westphalen kertoo.

Julkisuuteen vuotaneen Thaimaan poliisin erikoisyksikön raportin mukaan kymmenen syyrialaista matkusti lokakuussa Thaimaahan tarkoituksenaan iskeä venäläisten suosimiin kohteisiin.

Raportin mukaan syyrialaisista neljä matkusti Pattayalle, kaksi Phuketiin, kaksi Bangkokiin ja kaksi kohteeseen, jota ei tiedetä. Raportissa poliisin erikoisyksikkö kehottaa kiristämään valvontaa venäläisten suosimissa lomakohteissa. Thaimaan viranomaisille tiedot ovat tulleet alun perin venäläisiltä viranomaisilta.

 Suurlähettilään mukaan EU-maiden suurlähetystöt seuraavat tiiviisti tilanteen kehittymistä, mutta matkustustiedotetta ei ole tarpeen muuttaa olemassa olevien tietojen pohjalta.

Westphalen huomauttaa kuitenkin, että tällä hetkellä Thaimaan paikallinen liikenne on suurempi uhka turisteille kuin terrorismi.

– Turistit joutuvat tavattoman paljon liikenneonnettomuuksiin. Siksi jokaisen matkalle lähtevän on syytä ottaa matkavakuutus ja tehdä matkustusilmoitus.

Suomalaiset matkanjärjestäjät odottavalla kannalla

Suomalaisia Thaimaahan lennättävät matkanjärjestäjät, kuten Tjäreborg ja Aurinkomatkat, ovat odottavalla kannalla. Niissä seurataan silmä kovana ulkoministeriön suosituksia.

– Seuraamme, kuten muut matkanjärjestäjät, ulkoministeriön matkustustiedotteita ja reagoimme niihin tarvittaessa, sanoo toimitusjohtaja Regina Sippel Tjäreborgilta.

Matkanjärjestäjät ovat valmiita pysäyttämään matkat Thaimaahan, jos ulkoministeriö näin suosittelee.

– Jos ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustusta alueelle, jossa on levottomuuksia, me emme vie sinne asiakkaita, kertoo Inka Ikonen Aurinkomatkojen viestinnästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lähteet: Isis aikoi iskeä suosikkikohteisiin Thaimaassa - syynä venäläiset