Syyrian oppositio saavutti sovun yhtenäisen delegaation lähettämisestä Geneven rauhanneuvotteluihin

Venäjä, Turkki ja Iran ovat tiivistämässä yhteistyötään Syyrian sodan lopettamiseksi.

Syyrian oppositio on päässyt sopuun yhtenäisen delegaation lähettämisestä rauhanneuvotteluihin Geneveen. Syyrian hallituksen ja opposition on määrä kohdata YK:n välittämissä neuvotteluissa Genevessä ensi viikolla.

Opposition neuvotteluryhmän jäsen Bassma Kodmani kertoi toimittajille Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa varhain perjantaina, että he pääsivät yhteisymmärrykseen ryhmän lähettämisestä kahden muun oppositiohaaran kanssa.

Oppositio on yrittänyt koota rivejään yhteisessä kokouksessa Saudi-Arabiassa kuluvalla viikolla. Riadissa pidetyssä kokouksessa oli keskiviikkona mukana myös YK:n Syyria-erityislähettiläs Staffan de Mistura, ja isäntien edustajana ulkoministeri Adel al-Jubeir. Jubeir sanoi tuolloin, että tarkoituksena on löytää oikeudenmukainen ratkaisu sodan päättämiseksi.

Venäjä, Turkki ja Iran ovat tiivistämässä yhteistyötään Syyrian sodan lopettamiseksi. Näin siitä huolimatta, että Venäjä ja Iran tukevat presidentti Bashar al-Assadia, kun taas Turkki on länsimaiden lailla ajanut tämän erottamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.