Syyrian tilanne kehittymässä selkkaukseksi

Syyriassa useita kymmeniä ihmisiä on jälleen saanut surmansa väkivaltaisuuksissa ja armeijan sortotoimissa, sanoo ihmisoikeusjärjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Järjestö arvioi, että ainakin 48 ihmistä lisää on kuollut sen jälkeen kun armeija teki eilen massiivisen iskun Homsin kaupunkiin. Oppositioryhmien mukaan Homsissa sai surmansa yli 200 siviiliä.

Tietoja uhrien määristä ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä, sillä Syyrian hallinto rajoittaa ankarasti median toimintaa alueella.

YK:n turvallisuusneuvosto ei eilen kyennyt antamaan Syyrian toimet tuomitsevaa päätöslauselmaa Venäjän ja Kiinan veton vuoksi. Diplomaatit ja asiantuntijat arvioivat maiden kärsineen pahan imago- ja arvovaltatappion, kun ne joutuivat turvautumaan veto-oikeuteensa. Jordanian vaikutusvaltainen muslimiveljeskunta kehottaa kaikkia muslimeja ja arabeja boikotoimaan venäläisiä ja kiinalaisia tuotteita.

Tunisian pääministeri Hamadi Jebali vaatii ulkovaltoja katkaisemaan suhteet Syyriaan ja karkottamaan Syyrian diplomaatit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.