Syyrian väkivaltaisuudet herättivät ulkovallat

Syyrian tämänpäiväiset väkivaltaisuudet on tuomittu laajalti kansainvälisessä yhteisössä. Italia on esittänyt, että YK:n turvallisuusneuvoston tulisi kokoontua hätäkokoukseen tilanteen vuoksi.

Aktivistien mukaan Syyrian armeija surmasi tänään ainakin 95 ihmistä Haman kaupungissa.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi päivällä olevansa kauhistunut Syyrian tapahtumista. Myös EU on tuominnut Syyrian hallituksen toimet.

Syyriaa vastaan on asetettu pakotteita, mutta muihin toimiin tilanteen ratkaisemiseksi ei ole tähän mennessä ryhdytty.

Haman asukkaat kertoivat, että sunnuntain hyökkäyksessä asuinalueita tulitettiin panssarivaunuista ja tarkka-ampujat surmasivat aseistautumattomia ihmisiä kaduille. Ruumiita lojui kaduilla, koska kukaan ei uskaltanut korjata niitä pois tarkka-ampujien pelossa.

Panssarivaunujen kerrottiin piirittäneen myös ainakin yhtä sairaalaa. Vesi ja sähkö oli katkaistu monilta alueilta.

- Haavoittuneita on valtavasti eivätkä sairaalat pysty hoitamaan heitä kaikkia. Meillä on pulaa kaikesta, kertoi nimetön sairaalalähde.

Aktivistien mukaan hallituksen joukot tappoivat siviilejä myös useissa muissa kaupungeissa, missä ihmiset lähtivät kaduille kuultuaan Haman tapahtumista.

Hyökkäyksen ajankohdan uskotaan liittyvän maanantaina Syyriassa alkavaan ramadaniin. Hallitus pelkää, että mielenosoitukset kiihtyvät muslimien pyhä kuukauden aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.