Taleban hyökkäsi tukikohtaan Afganistanissa, ainakin 18 kuoli

Pommi-iskuissa useita kuolleita.

Talebanin taistelijat ovat hyökänneet Afganistanin armeijan tukikohtaan maan länsiosassa sijaitsevassa Farahissa. Hyökkäyksessä kuoli ainakin 18 sotilasta ja haavoittui ainakin kaksi.

Lisäksi Afganistanissa on tänään tehty useita itsemurhaiskuja. Ainakin kolme ihmistä on kuollut itsemurhaiskuissa Kabulissa.

Iskun tekijä räjäytti pomminsa lähellä pääkaupunki Kabulin diplomaattialuetta ja kansallisen turvallisuusviraston päämajaa. Tässä iskussa kuoli kolme ja haavoittui viisi ihmistä, kertoi sisäministeriön tiedottaja.

Kabulin iskun tekijästä ei ollut tietoa. Pääkaupungissa on viime viikkoina tapahtunut useita terrori-iskuja, joissa on kuollut yhteensä yli 130 ihmistä.

Helmandin provinssissa Afganistanin eteläosassa tehtiin kaksi pommi-iskua, joissa kuoli kaksi sotilasta ja haavoittui yli kymmenen. Taleban ilmoittautui molempien Helmandin iskujen tekijäksi.

Taleban ja äärijärjestö Isis ovat tiivistäneet iskujaan Afganistanin armeijaa ja poliisia vastaan viime kuukausina. YK:n mukaan Afganistanin armeija on kärsinyt erittäin suuria miestappioita. Virallisia lukuja tappioista ei enää julkaista.