Teneriffan koronavirushotellissa kaksi uutta tartuntaa, nyt yhteensä neljä sairastunutta

Etelä-Koreassa testataan satojatuhansia uskonlahkon jäseniä viruksen varalta.

Teneriffalla Kanariansaarilla on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, kertoo espanjalaislehti El Pais. Uudet tartunnat löydettiin samasta Lounais-Teneriffalla Adejessa sijaitsevasta hotellista, jossa on jo aikaisemmin todettu kaksi tartuntaa.

Hotellissa on noin tuhat turistia, heidän joukossaan parikymmentä suomalaista. Viranomaisten mukaan kaikki tartunnan saaneet ovat Italian kansalaisia.

Espanjan terveysministeriön mukaan viranomaiset seuraavat nyt erityisen tarkasti hotellin 37:ää asiakasta, jotka ovat olleet tekemisissä kahden ensimmäisen tartunnan saaneen eli italialaisen lääkärin ja hänen kumppaninsa kanssa.

Samalla viranomaiset kertoivat ensimmäisestä tartunnasta maan pääkaupungissa Madridissa. Koronavirustartunnan saanut on 24-vuotias mies, joka oli matkustellut Pohjois-Italiassa.

Espanjan viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä rauhallisuuteen ja korostaneet, että kaikilla nyt viruksen saaneilla on ollut jonkinlainen yhteys Italiaan. Espanjassa on El Paisin mukaan varmistunut yhteensä seitsemän koronavirustartuntaa.

Espanjan viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä välttämään matkustamista Kiinaan, Japaniin, Etelä-Koreaan, Iraniin, Singaporeen ja Pohjois-Italiaan.

Yli 200 000 testataan Etelä-Koreassa

Etelä-Korea kertoi keskiviikkona testaavansa yli 200 000 Shincheonji-uskonlahkon jäsentä mahdollisen tartunnan varalta. Jos heillä on kuumetta tai hengitystieinfektion oireita, he joutuvat kotikaranteeniin, kertoi maan apulaisterveysministeri Kim Gang-lip.

Lahkoon kuuluvalle 61-vuotiaalle naiselle nousi kuume jo helmikuun 10. päivä, mutta hän ehti osallistua ainakin neljään jumalanpalvelukseen lahkon pääpaikassa Daegussa ennen kuin tauti diagnosoitiin. Etelä-Korean viranomaiset kertoivat keskiviikkona yli 280 uudesta tartunnasta, joista yli 80 prosenttia oli juuri Daegussa.

Liki 1 300 ihmistä on sairastunut koronaviruksen seurauksena Etelä-Koreassa. Tautiin on tähän mennessä kuollut 12 ihmistä.

Yksi virustartunnoista on todettu Yhdysvaltain joukkojen sotilaalla. Tartunnan saanut on 23-vuotias mies. Hän palvelee Camp Carrollin tukikohdassa, noin 20 kilometrin päässä Daegusta. Hän on parhaillaan karanteenissa asunnossaan tukikohdan ulkopuolella.

New York Timesin mukaan mies oli käynyt Daegussa maanantaina.

Itävallan virushotellin eristys purettiin

Itävallassa hotellissa koronaviruksen vuoksi karanteenissa olleet kymmenet ihmiset saivat keskiviikkona luvan lähteä. Innsbruckilaiseen hotelliin joutui jäämään 62 ihmistä sen jälkeen kun hotellin italialaisen vastaanottovirkailijan ja hänen kumppaninsa todettiin sairastuneen tautiin.

Yhdeksän ihmistä joutui vielä jäämään varotoimenpiteenä karanteeniin kahdeksi viikoksi. Heidän lisäkseen kolme vastaanottovirkailijan kanssa läheisesti tekemisissä ollutta eristettiin.

Sairastunut pariskunta oli matkustanut autolla koronaviruksen runtelemasta pohjoisitalialaisesta Lombardiasta Innsbruckiin.

Ranskan viranomaiset kertoivat keskiviikkona niin ikään maan ensimmäisestä Ranskan kansalaisen koronaviruskuolemasta. Virukseen menehtyi 60-vuotias mies Pariisissa. Hänet oli tuotu vakavasti sairaana hoitoon tiistai-iltana.

Ranskassa on nyt kuollut kaksi ihmistä virukseen. Ensimmäinen uhri oli 80-vuotias kiinalainen turisti, joka kuoli helmikuun puolivälissä.

Kiinassa kuollut jo yli 2 700 ihmistä

Kiina puolestaan kertoi 52 uudesta koronaviruskuolemasta. Luku on pienin päivittäinen lisäys yli kolmeen viikkoon. Yhteensä Kiinassa on maan viranomaisten mukaan kuollut viruksen seurauksena nyt 2 715 ihmistä.

Uusia tartuntoja oli Kiinan mukaan todettu koko maassa vähän yli 400, niistä lähes kaikki tartuntojen keskiössä olevassa Hubein maakunnassa. Tartunnan saaneita on kerrottu olevan yhteensä yli 78 000. Noin 30 000:n arvioidaan toipuneen viruksen aiheuttamasta sairaudesta, kertoo Hongkongissa ilmestyvän South China Morning Post -lehden laskuri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Koronavirus uhkaa jo elektroniikkakauppaa Suomessa – nämä suosikkituotteet voivat viivästyä ensimmäisinä

Karanteeniin joutuminen lomalla tulee kalliiksi – vakuutus ei korvaa, palkanmaksu katkeaa

Etelä-Koreassa jo yli 1  100 koronavirustartuntaa – myös Teneriffalla todettu uusia tartuntoja, kertovat espanjalaismediat

Osakekurssien alamäki jatkui Aasiassa, myös Helsingin pörssi avautui selvään laskuun

"Hotellin portit ovat suljettuina, ja niitä vartioivat poliisit" – Teneriffalla parisenkymmentä suomalaismatkailijaa karanteeniin kahdeksi viikoksi

Koronavirus iski suomalaisten suosikkikohteeseen – Keskisuomalaisen toimittaja Teneriffalla: "Elämä jatkuu normaalisti"

THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut useilla alueilla – toimi näin, jos saat äkillisiä oireita