Trump hyökkää Twitter-videolla rajusti demokraatteja vastaan

Virkarikossyytetutkinnan keskelle joutunut Yhdysvaltojen presidentti on julkaissut Twitterissä kannattajilleen suunnatun videon, jossa hän hyökkää voimakkaasti demokraattipuoluetta vastaan.

Presidentti Donald Trump sanoo videolla, että Yhdysvalloilla on nyt pelissä enemmän kuin koskaan aiemmin. Trumpin mukaan yhdysvaltalaisten oikeudet ovat uhattuina demokraattien vuoksi.

–  He haluavat viedä aseenne, terveydenhoitonne, äänioikeutenne, vapautenne, presidentti luetteli.

–  Se on hyvin yksinkertaista. He yrittävät pysäyttää minut, koska taistelen puolestanne – enkä anna koskaan sen tapahtua.

Videoon liittyvissä tviiteissä presidentti toisti näkemyksensä, jonka mukaan virkarikossyytetutkinta on noitavainoa. Hän myös syytti tutkintaa johtavaa demokraattien Adam Schiffia mustamaalaamisesta ja herjaamisesta ja vaati tätä eroamaan kongressista. Schiff johtaa edustajainhuoneen tiedusteluvaliokuntaa.

Ulkoministeriön virkamiehiä kuullaan ensi viikolla

Demokraattienemmistöinen edustajainhuone käynnisti aiemmin tällä viikolla Trumpista virkarikossyytetutkinnan. Nimetön ilmiantaja oli kannellut puhelinkeskustelusta, jossa Trump kehotti Ukrainan presidenttiä tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Joe Bidenin ja tämän pojan toimia. Poika Hunter Biden on ollut mukana ukrainalaisessa kaasuyhtiössä, jota on syytetty korruptiosta. Hunter Bidenia ei ole missään vaiheessa syytetty väärinkäytöksistä.

Virkarikossyytetutkinnassa selvitetään, vaaransiko Trump toiminnallaan kansallisen turvallisuuden ja Yhdysvaltojen vaalien riippumattomuuden. Trumpin syytetään tavoitelleen ulkovaltojen edustajalta palvelusta, joka mahdollisesti edesauttaisi hänen uudelleenvalintaansa presidentiksi.

Asiaa tutkivat edustajainhuoneen komiteat ovat määränneet ulkoministeri Mike Pompeon toimittamaan Ukrainaan liittyviä dokumentteja ja aikovat haastatella ensi viikolla useita ulkoministeriön virkailijoita. Joukossa on muun muassa Yhdysvaltojen entinen Ukrainan-suurlähettiläs. Presidentin kerrotaan savustaneen lähettilään tehtävästään sen jälkeen, kun tämä oli vastustanut Trumpin Ukrainaan kohdistamaa painostusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.