Trump kehui vuolaasti Koreoiden tapaamista

Venäjän mukaan mailla on selkeä halu vuoropuheluun

Maailman johtajat ovat kilvan ylistäneet Koreoiden tapaamista. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Koreoiden suhteissa tapahtuu myrskyisän ajan jälkeen viimein hyviä asioita ja käynnissä on historiallinen tapaaminen. Presidentti muistutti kuitenkin Twitterissä, että vasta ajan myötä voidaan kertoa, miten kehitys etenee.

– Korean sota loppuu! Yhdysvaltojen ja kaikkien maan kansalaisten tulisi olla hyvin ylpeitä siitä, mitä parhaillaan tapahtuu Koreassa, presidentti jatkoi.

Venäjän mukaan Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin huipputapaaminen toi mukanaan erittäin hyviä uutisia.

– Pyrkimys sopuun on nähtävissä ja sen lisäksi vielä toinen tärkeämpi asia: halu aloittaa ja pitää yllä vuoropuhelua. Se on positiivinen asia, sanoi presidentti Vladimir Putinin edustaja Dmitri Peskov.

Japanin pääministeri Shinzo Abe puolestaan kehotti osapuolia konkreettisiin toimiin ydinaseriisunnan puolesta.

– Toivomme Pohjois-Korean ryhtyvän tämän tapaamisen ja tulevan Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean tapaamisen myötä konkreettisiin toimiin. Tulemme pitämään silmällä Pohjois-Korean tulevia toimia.

Japani on toistuvasti muistuttanut, ettei pelkässä neuvottelemisessa neuvottelemisen vuoksi ole mitään järkeä.

Tutkija Koreoiden neuvotteluista: Tilanne on yhä arvaamaton

CNN: Koreat solmivat rauhansopimuksen vielä tänä vuonna