Trump perui USA:n delegaation matkan Davosiin hallinnon sulun takia

Presidentti Donald Trump on perunut Yhdysvaltain delegaation matkan Maailman talousfoorumiin Sveitsin Davosiin. Syyksi hän ilmoittaa liittovaltion hallinnon sulun.

Trump sanoo haluavansa varmistaa, että hänen tiiminsä on Washingtonissa auttamassa sulun lopettamisessa.

–  Huomaavaisuudesta niitä 800  000 hienoa amerikkalaista työntekijää kohtaan, jotka eivät saa palkkaa, sekä varmistaakseen että hänen tiiminsä pystyy auttamaan, presidentti Trump on perunut delegaationsa matkan Maailman talousfoorumiin Davosiin, sanoi Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sarah Sanders tiedotteessa.

Yhdysvaltojen oli tarkoitus lähettää Davosiin viisihenkinen delegaatio, jota olisi johtanut valtiovarainministeri Steve Mnuchin ja johon olisi myös kuulunut ulkoministeri Mike Pompeo. Trump itse perui osallistumisensa Davosin talousfoorumiin jo viime viikolla sulkutilanteeseen vedoten.

Pelosin ja Trumpin kiista syvenee

Aiemmin torstaina Trump pakotti edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin perumaan matkansa Afganistaniin. Pelosin ja muista kongressiedustajista koostuvan delegaation oli tarkoitus lentää Afganistaniin ilmavoimien koneella tapaamaan Yhdysvaltojen joukkoja.

Trump kuitenkin kielsi Pelosin delegaatiota käyttämästä ilmavoimien lentokonetta ja ilmoitti, että matkaa lykätään, kunnes hallinnon sulku on ohi.

–  Olet varmasti samaa mieltä siitä, että tämän pr-tilaisuuden lykkääminen on sopivaa, Trump kirjoitti sarkasmia tihkuvassa kirjeessään Pelosille.

–  Tietysti jos haluat tehdä matkan käyttämällä kaupallisia lentoja, sinulla on siihen oikeus.

Washingtonissa arveltiin Trumpin liikkeen olleen vastaus Pelosin aiemmin viikolla esittämään ehdotukseen, että Trumpin pitäisi lykätä tammikuun 29. päivälle suunniteltua vuosittaista State of the Union -puhettaan, koska turvallisuutta ei voida taata normaalilla tavalla hallinnon sulun takia.

Osa liittovaltion hallinnosta on ollut suljettuna joulua edeltäneestä viikonlopusta lähtien. Kiistan ytimessä on Trumpin vaatimus saada rahoitusta Meksikon rajamuurille, mihin demokraatit eivät ole taipuneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.