Trump uhkaa vetää pois rahoituksen Berkeleyn yliopistolta Breitbart-mielenosoitusten takia

Tuhannet opiskelijat olivat osoittivat mieltään Breitbartin päätoimittajan esiintymistä vastaan. Mielenosoitukset äityivät väkivaltaisiksi.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on uhannut vetää pois liittovaltion rahoituksen kalifornialaisyliopistolta, joka kielsi äärikonservatiivisen Breitbart-uutissivuston päätoimittajan esiintymisen.

Trump kysyi suoraan Twitterissä, tarvitseeko rahat vetää pois yliopistolta. Hän ehdottaa rahahanojen sulkemista, jos yliopisto "rajoittaa sananvapautta" ja "harjoittaa väkivaltaa niitä ihmisiä kohtaan, jotka ovat eri mieltä".

Keskiviikkona Berkeleyn yliopisto perui Breitbartin päätoimittajan Milo Yiannopoulosin esiintymisen, kun tuhannet opiskelijat olivat osoittivat mieltään esiintymistä vastaan. Mielenosoitukset äityivät väkivaltaisiksi. Yliopiston alueella mielenosoittajat rikkoivat ikkunoita, sytyttivät puisia kuormalavoja palamaan sekä heittelivät ilotulitteita. Mellakkapoliisi vastasi tähän kyynelkaasulla.

Viime kuussa myös Kalifornian yliopiston toisella kampuksella mellakoitiin Yiannopoulosia vastaan niin, että hänen esiintymisensä peruuntui. Myös kalifornialaisyliopisto UCLA peruutti hiljattain Yiannopoulosin kutsun puhumaan.

Yiannopoulosia vastaan on myös kerätty nimiä vetoomukseen, jossa kerrotaan hänen pilkanneen joulukuussa Milwaukeen yliopistossa avoimesti transsukupuolista henkilöä, jonka nimeä ja kuvaa hän käytti esiintymisessään.

Trumpin neuvonantaja Steve Bannon tunnettiin ennen nykypestiään Breitbart News -sivuston johtajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.