Trump uskoo Putinin sanaan vastoin tiedustelupalvelun johtopäätöksiä

"Hän sanoi, ettei hän sekaantunut vaaleihimme."

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo Venäjän presidentti Vladimir Putinin vakuuttaneen, ettei Venäjä sekaantunut Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Trump sanoo uskovansa Putinin sanaan, vaikka Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA on todennut, että Venäjä sekaantui viime vuoden vaaleihin.

Presidentit tapasivat lauantaina lyhyesti Apec-talouskokouksessa Vietnamissa.

Trump kommentoi asiaa toimittajille Aasian-kiertueellaan lentäessään lauantaina Vietnamin Danangista Hanoihin. Hän kertoo kysyneensä asiaa Putinilta useasti.

– Hän (Putin) sanoi, ettei hän sekaantunut. Kysyin häneltä uudestaan, Trump sanoi.

– Minä todella uskon, että hän tarkoittaa mitä sanoo.

Trump lisäsi, että Putin vaikuttaa olevan "erittäin loukkaantunut" jatkuvista syytöksistä.

Hän kertoi käyneensä Putinin kanssa "pari kolme" lyhyttä keskustelua kokouksen yhteydessä.

Putinin edustaja: presidentit eivät keskustelleet vaaleista

Myös Putin kommentoi Apec-talouskokouksessa lauantaina, että syytökset Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin ovat "fantasioita", joiden motiivit kumpuavat ongelmista Yhdysvaltain sisäpolitiikassa.

Putinin edustaja Dmitri Peskov kiistää Putinin ja Trumpin keskustelleen Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen vaaleihin toisin kuin Trump on kertonut.

Peskov kiisti asian uutiskanava CNN:lle lähettämässä tekstiviestissä.

Sosiaalisen median jätit Twitter ja Facebook ovat aiemmin kertoneet, että venäläiset yrittivät vaikuttaa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin huomattavasti luultua laajemmin. Esimerkiksi Facebookin mukaan jopa 126 miljoonaa käyttäjää saattoi nähdä juttuja, sosiaalisen median postauksia ja muuta sisältöä venäläisistä lähteistä ennen vaaleja.

Suhde Venäjään on vainonnut Trumpia koko hänen presidenttikautensa ajan. Yhdysvalloissa tutkitaan, ovatko useat presidentin läheisistä neuvonantajista tehneet yhteistyötä Kremlin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.