Trump vakuuttaa pitävänsä Pohjois-Koreaa syyllisenä yhdysvaltalaisopiskelijan kuolemaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump painottaa pitävänsä Pohjois-Koreaa syyllisenä yhdysvaltalaisopiskelija Otto Warmbierin kuolemaan. Trump tarttui aiheeseen perjantaina sen jälkeen, kun hänen sanomisistaan Hanoin huippukokouksessa nousi kohu.

Warmbier kuoli vuonna 2017 pian sen jälkeen, kun hänet palautettiin Pohjois-Koreasta Yhdysvaltoihin koomassa. Hän oli ollut maassa vangittuna puolentoista vuoden ajan ja joutunut kidutuksen uhriksi.

Trump tapasi Vietnamin Hanoissa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ja sanoi Kimin kertoneen hänelle, ettei tämä tiennyt mitä Warmbierille tehtiin vankeudessa. Trump sanoi uskovansa Kimiä.

Tämä aiheutti Yhdysvalloissa kritiikkiä, ja Otto Warmbierin vanhemmat julkaisivat lausunnon, jossa he ilmoittivat pitävänsä Kimiä ja tämän hallintoa vastuullisina poikansa kuolemasta. Trumpkin otti kantaa asiaan ja sanoi, että hänen sanomisensa oli tulkittu väärin.

–  Totta kai pidän Pohjois-Koreaa vastuullisena Oton kaltoinkohteluun ja kuolemaan, Trump tviittasi.

Hän ei kuitenkaan maininnut Kimiä.

–  En koskaan pidä siitä, että minua tulkitaan väärin, etenkin kun kyse on Otto Warmbieristä ja hänen upeasta perheestään. Muistakaa, että minä sain Oton ja kolme muuta ulos sieltä. Edellinen hallinto ei tehnyt mitään.

Trumpin ja Kimin huippukokous Hanoissa päättyi mahalaskuun, kun he eivät saaneet aikaiseksi minkäänlaista sopimusta ja julkilausumaa ydinaseriisunnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.