Trumpilla vahva republikaanien kannatus

Miljardööri Donald Trumpilla on Yhdysvaltain republikaanien vankka kannatus puolueen presidenttiehdokkaaksi. Keskiviikkona julkistettu mielipidemittaus osoitti, että kohusta toiseen edenneen Trumpin kannatus on kaksinkertainen verrattuna seuraavaksi suosituimpiin kilpailijoihin.

Trumpia puoltaa nyt presidenttiehdokkaaksi 39 prosenttia republikaaneista. Hänen kannatuksensa on kasvanut marraskuussa tehdystä mittauksesta pari prosenttiyksikköä. Toiseksi eniten kannatusta keräsi senaattori Ted Cruz. Hänen 18 prosentin kannatuksensa on pysynyt entisellään.

Sen sijaan Senaattori Marco Rubio ja entinen aivokirurgi Ben Carson ovat menettäneet asemiaan. Kumpaakin tuki nyt noin 10 prosenttia republikaaneista.

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkii myös lukuisia muita kandidaatteja. Puolue valitsee ehdokkaansa ensi kesänä, ja Yhdysvallat äänestää uudesta presidentistään ensi marraskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Matkustajakone suistui kiitotieltä ja katkesi kahtia Intiassa – ainakin 16 kuollut, kymmeniä loukkaantunut

Yhdysvallat asettaa pakotteita Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lamille –  katsoo Lamin heikentäneen Hongkongin autonomiaa

Koronatartuntojen määrä noussut hiljalleen Saksassa – sadat kouluun palanneet oppilaat joutuivat takaisin kotiin opettajan tartunnan vuoksi

Libanonin presidentti ei halua Beirutin räjähdyksestä kansainvälistä tutkintaa – lauantaiksi suunniteltu laajaa mielenosoitusta

Tiktok ilmoitti olevansa valmis oikeustaisteluun, jos sovellus kielletään Yhdysvalloissa

Espanjalaislehti: Ex-kuningas oleskeleekin Abu Dhabissa

Beirutin räjähdyksen aiheuttaneen ammoniumnitraattilastin takana venäläisomisteinen konkurssivarustamo – "Kirjoitin Putinille joka päivä, omistaja ei hankkinut meille edes ruokaa ja vettä"

Kiistelty venäläisteoria väittää, että maapallon metsät ovat vastuussa planeetan tuulivirroista

Maailman metsäkatoykkönen Venäjä sallii hakkuut Baikalilla – ympäristöjärjestöt varoittavat ekokatastrofista

Ensin koronavirus, sitten nuori kotirouva – tekikö Lukashenko kohtalokkaita virhearvioita?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.