Trumpilta seksistinen kommentti, Clinton kuittasi terävästi takaisin

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Donald Trump on jatkanut kohulausuntojaan. Tällä kertaa hän hyökkäsi kilpailijaansa, demokraattien Hillary Clintonia vastaan.

Trump muisteli Michiganissa vuoden 2008 presidenttikisaa, joissa Clinton hävisi demokraattien ehdokkuuden Barack Obamalle. Trump sanoi englanniksi, että Clinton oli suosikki Obamaa vastaan, mutta "got schlonged". Schlong on slangisana, joka tarkoittaa kookasta penistä. Vapaasti suomennettuna Trumpin lauseen voi kääntää esimerkiksi niin, että "hänet keihästettiin". Kommentti on tulkittu seksistiseksi, ja se on herättänyt laajaa pahennusta.

Lisäksi Trump kommentoi Clintonin vessataukoa, minkä vuoksi hän palasi lauantaina myöhässä demokraattien vaaliväittelyyn.

- Tiedän, mihin hän meni, se on kuvottavaa, en halua puhua siitä, Trump sanoi.

Clinton ei myöhemmin vastannut suoraan Trumpin herjauksiin, mutta kun häneltä kysyttiin yleisesti kiusaamiseen puuttumisesta, Clinton kuittasi kilpailijalleen.

- Meidän ei pitäisi antaa kenenkään kiusata itseään presidentiksi, koska me yhdysvaltalaiset emme ole sellaisia, Clinton sanoi Iowassa.

Elokuussa Trump raivostutti monet, kun hän sanoi naistoimittajasta, joka kysyi häneltä epämiellyttävän kysymyksen, että toimittajalla oli luultavasti kuukautiset.

Trump on hyökännyt myös omiensa kimppuun. Hän sanoi taannoin republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevasta Carly Fiorinasta, että "katsokaa tuota naamaa, kuka häntä äänestäisi".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.