Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi

Berliinin keskustaan kokoontui lauantaina tuhansia koronarajoitusten vastustajia. Poliisin mukaan paikalla oli noin 15  000 ihmistä, vaikka mielenilmauksen järjestäjät rehentelivätkin saaneensa liikkeelle liki puoli miljoonaa protestoijaa.

–  Me olemme toinen aalto, huusivat mielenosoittajat, joista ani harva käytti kasvomaskia tai piti turvallista etäisyyttä muihin, vaikka poliisi kehotti megafoneilla näin tekemään.

Berliinin poliisi ilmoitti Twitterissä aikovansa ryhtyä toimiin mielenilmauksen järjestäjiä vastaan, koska nämä olivat rikkoneet hygieniasääntöjä.

Useat poliitikot tuomitsivat kovin sanoin koronakieltäjien toimet. Sosiaalidemokraatteja edustava Saskia Esken kutsui mielenosoittajia "covidiooteiksi".

–  Ei etäisyyksiä, ei maskeja. He eivät vaaranna ainoastaan meidän terveyttämme, vaan myös pandemian vastaisen taistelun, talouden toipumisen, koulutuksen ja koko yhteiskunnan. Vastuutonta, Esken kiivaili Twitterissä.

Norjassa viranomaiset kertoivat, että ainakin 33:lla suosittua Hurtigrutenin-rannikkoreittiä purjehtivan risteilyaluksen miehistön jäsenellä on todettu koronavirustartunta. Laivalla on 158 hengen miehistö.

Risteilyllä mukana olleilla liki 180 matkustajalla ei toistaiseksi ole todettu virustartuntoja. Matkustajista 60 on karanteenissa Tromssassa. Viranomaiset ovat kehottaneet kaikkia matkustajia pysymään karanteenissa, kunnes heidän testituloksensa ovat vahvistuneet.

Filippiineillä tuhansia tartuntoja päivässä

Aasian virustilanne synkkenee päivä päivältä. Filippiineillä lääkärit varoittivat lauantaina, että maa on häviämässä taistelun koronavirusta vastaan. Lääkärit vetosivat lähettämässään kirjeessä presidentti Rodrigo Duterteen, että tämä tiukentaisi uudelleen maan koronarajoituksia.

Filippiineillä todettiin perjantaina ennätysmäärä koronatartuntoja vuorokaudessa, yli 4  000.

Japanissa puolestaan julistettiin hätätila Okinawaan koronavirustartuntojen määrän noustua alueella räjähdysmäisesti. Suositun turistikohteen asukkaita on pyydetty pysyttelemään kotona kahden viikon ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Suomalaisasiantuntijat saapuivat sirpaleiseen Beirutiin, jossa levottomuudet ja koronavirus vaikeuttavat avustustyötä

Karille ajanut öljytankkeri tahraa Mauritiuksen arvokkaita koralliriuttoja – maa julisti hätätilan

Beirutin räjähdyksen jäljiltä on edelleen kateissa kymmeniä ihmisiä – vainajien tunnistamisessakin vaikeuksia

Konflikti, jonka maailma unohti – Länsi-Saharan tilanne on yhä jumissa vuosikymmeniä siirtomaavallan päättymisen jälkeen

Intian onnettomuuskoneesta vuosi polttoainetta – "On ihme, ettei kone syttynyt tuleen"

Yön uutiskooste: Kiina haluaa "ennalta arvaamattoman" Trumpin häviävän vaalit, sanoo tiedusteluviranomainen

"Se olisi aivan kuin ydinpommi" – Hizbollahin johtaja haaveillut jo vuosien ajan ohjusiskusta Haifan sataman ammoniakkivarastoon

Kiinassa pohditaan, miten Hongkongiin syntyvä valtatyhjiö täytetään – vaalien siirtoa vuodella on perusteltu koronaviruspandemialla, mutta se ei välttämättä ole oikea tai ainakaan ainoa syy

CNN: Räjähteitä valmistava mosambikilaisyhtiö vahvistaa tilanneensa Beirutissa räjähtäneen ammoniumnitraatin – kymmeniä ihmisiä on yhä kateissa räjähdyksen jäljiltä

Mauritius julisti hätätilan uhkaavan ympäristökatastrofin vuoksi – karille ajaneesta laivasta vuotaa tonneittain öljyä mereen, Ranska lähettää apua

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.