Tuhopolttajat sytyttäneet uusia paloja Australiassa

Maastopalojen korventaman Kaakkois-Australian koettelemuksille ei näy pikaista loppua. Viranomaisten mukaan tuhopolttajat ovat sytyttäneet jälleen uusia roihuja Victorian osavaltiossa, ja ryöstelijät liikkuvat palaneissa kylissä.

Yli 20 paloa on vielä sammuttamatta, ja ne uhkaavat edelleen useita kyliä ja muun muassa suurta kaasuvoimalaa. Paikoin ihmisiä on jo päästetty palaamaan koteihinsa – tai niiden raunioille. Osa kylistä on yhä eristettyinä.

Australian historian tuhoisimmissa maastopaloissa on kuollut jo yli 200 ihmistä. Tuhansia koteja on tuhoutunut ja satoja tuhansia hehtaareja maata palanut. Maata piinaavat myös päiväkausia kestäneet huippuhelteet.

Australialaiset ovat saaneet viime päivinä toivoa yllättävältä taholta: koko maa seuraa nyt kahden paloista selvinneen koalan hellyttävää rakkaustarinaa.

YouTubessa kiertää video, jossa pahoin palanut naaraskoala Sam lähestyy palomiestä ja juo ahnaasti vettä miehen tarjoamasta vesipullosta samalla, kun se työntää palaneen tassunsa tämän märkään käteen. Eläinsuojassa Sam tapasi uroskoala Bobin, ja koalapari on nyt erottamaton.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.