Turkissa tuhoisa kopteriturma

Turkissa parikymmentä sotilasta on saanut surmansa helikopterin maahansyöksyssä. Helikopteri syöksyi maahan Turkin kaakkoisosassa.

Kuolleita on ainakin 17. Turman syy ei ole tiedossa, mutta paikallisten viranomaisten mukaan onnettomuuspaikalla vallitsi huono sää.

Turkin armeija taistelee maan kaakkoisosassa kurdikapinallisia vastaan.

Yli neljänkymmenen kurdikapinallisen ja yhden turkkilaisen sotilaan kerrotaan kuolleen Turkin armeijan iskuissa maan kaakkoisosassa.

Paikallisten turvallisuusviranomaisten mukaan yhteenotot ovat jatkuneet keskiviikosta lähtien Semdinlin kaupungissa lähellä Iranin ja Irakin vastaista rajaa. Armeija on paikallisen kuvernöörin toimiston mukaan tulittanut kapinallisia lentokoneista ja helikoptereista.

Yhteenotot alkoivat sen jälkeen kun poliisiautoon suunnattu pommi-isku tappoi sunnuntaina 11-vuotiaan lapsen ja haavoitti 18:aa muuta. Iskusta on syytetty kurdikapinallisia.

Turkin johto on yhdistänyt rajan tuntumassa yltyneet väkivaltaisuudet naapurivaltion Syyrian levottomuuksiin ja syyttänyt maan presidenttiä kapinallisten tukemisesta ja aseistamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.