Turkki sanoo ottaneensa kiinni kuolleen Isis-johtajan siskon, josta toivotaan "kultakaivosta" tiedustelupalvelulle

Turkin joukot ovat ottaneet kiinni äärijärjestö Isisin kuolleen johtajan siskon Pohjois-Syyriassa tehdyssä ratsiassa, kertoo turkkilaisviranomainen.

–  Turkki on ottanut kiinni Abu Bakr al-Baghdadin siskon Azazin kaupungin lähelle tehdyssä ratsiassa, anonyyminä pysyttelevä viranomainen kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Isisin johtajana toiminut Abu Bakr al-Baghdad kuoli Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen operaatiossa lokakuun loppupuolella. Yhdysvaltojen mukaan hän räjäytti itsensä itsemurhavyöllä.

Turkkilaisviranomaisen mukaan kiinni otetun naisen nimi on Rasmiya Awad ja hän on syntynyt vuonna 1954. Naisen seurassa oli hänen aviomiehensä, miniä ja viisi lasta. Viranomaisen mukaan pidätys voi olla "kultakaivos tiedustelupalvelulle".

–  Hänen (Awadin) tietonsa Isisistä voivat merkittävästi laajentaa ymmärrystämme äärijärjestöstä, auttaa useamman Isisin jäsenen kiinniottamisessa sekä auttaa Turkkia suojelemaan paremmin itseään ja muuta Eurooppaa terroristeilta.

Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) vahvisti kiinnioton.

–  Turkin joukot pidättivät Baghdadin siskon viime yönä majoituksesta Azazin kaupungin lähiössä. He pidättivät hänet, hänen aviomiehensä, miniänsä ja viisi lastenlasta, sanoi järjestön johtaja Rami Abdel Rahman.

Pohjois-Syyriassa sijaitseva Azaz on ollut Turkin valvonnan alla vuodesta 2016.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.