USA vaatii Israelia tutkimaan väitteen teinin pahoinpitelystä

Yhdysvallat vaatii Israelia selvittämään väitteen yhdysvaltalaisteinin pahoinpitelystä Jerusalemissa. 15-vuotiaan floridalaispojan sukulaiset kertovat, että poika pidätettiin ja hakattiin Itä-Jerusalemissa tällä viikolla.

Netissä on levinnyt huonolaatuinen video, jossa kaksi vihreäpukuista ihmistä lyö ja potkii maahan painamaansa naamioitunutta ihmistä.

Israelin poliisin tiedottaja kertoo, että kuvanauha on peräisin tilanteesta, jossa poliisi pidättää kuusi mellakoinutta palestiinalaista, joista yksi on Floridassa asuva teini. Hän ei kuitenkaan vahvista, että maassa makaava ihminen olisi kyseinen poika. Poliisin tiedottajan mukaan lingolla aseistautunut amerikkalaisteini olisi hyökännyt poliisin kimppuun ja vastustanut pidätystä.

Israelin ja palestiinalaisten väliset jännitteet ovat kasvaneet viime aikoina entisestään. Tilanne kärjistyi kolmen juutalaispojan ruumiiden löydyttyä alkuviikosta. Pian sen jälkeen siepattiin ja tapettiin palestiinalaisteini. Poliisin hakkaamaksi väitetty amerikkalaispoika on siepatun ja ilmeisesti elävältä poltetun palestiinalaisteinin serkku.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.