USA:n Suomen-lähetystö: Kaksoiskansalaisten matkustamista ei rajoiteta

Yhdysvaltojen Suomen-suurlähetystöstä kerrotaan STT:lle, että presidentti Donald Trumpin seitsemän maan kansalaisille asettama maahantulokielto ei rajoita kaksoiskansalaisten matkustamista. Yhdysvallat kielsi lauantaina Irakin, Iranin, Jemenin, Libyan, Somalian, Sudanin ja Syyrian kansalaisten maahantulon 90 päiväksi.

Jeanie Duwan kertoo sähköpostitse, että kaksoiskansalaiset saavat matkustaa Yhdysvaltoihin, jos heillä on toisen kotimaansa matkustusasiakirjat kunnossa. Yhdysvaltojen edustustot myös käsittelevät hakemuksia ja myöntävät viisumeita sellaisille kaksoiskansalaisille, jotka täyttävät edellytykset toisen kansallisuutensa osalta.

Helsingin-lähetystön mukaan Irakin, Iranin, Syyrian ja Sudanin kaksoiskansalaiset tarvitsevat viisumin matkustaakseen Yhdysvaltoihin. Viisumiedellytys oli voimassa jo ennen Trumpin asetusta.

Jemenin, Libyan ja Somalian kaksoiskansalaiset voivat lähtökohtaisesti matkustaa Yhdysvaltoihin sähköisen matkustusluvan Estan avulla. Jos he ovat matkustaneet maaliskuussa 2011 tai sen jälkeen johonkin kyseisistä seitsemästä maasta, heidän pitää hakea viisumia Yhdysvaltojen-matkaansa varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.