USA:n puolustusministeri: Pohjois-Korean ydinasehyökkäys laukaisisi ylivoimaisen vastauksen

James Mattis vakuutti eilen Soulissa, että Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean välinen liitto pysyy vahvana.

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis sanoo, että mikä tahansa Pohjois-Korean ydinasehyökkäys Yhdysvaltoja tai sen liittolaisia vastaan laukaisisi "tehokkaan ja musertavan" vastauksen. Mattis antoi kommenttinsa vierailullaan Soulissa.

Sekä Etelä-Korea että Japani ovat olleet huolissaan Yhdysvaltain sitoutumisesta niiden puolustamiseen presidentti Donald Trumpin kaudella. Trump uhkasi kampanjansa aikana vetää amerikkalaissotilaita pois Etelä-Koreasta ja Japanista, jos joukkojen ylläpidolle ei heru lisää tukea. Etelä-Koreassa on noin 28 600 amerikkalaissotilasta ja Japanissa heitä on 47 000.

Mattis vakuutti eilen, että maiden välinen liitto pysyy vahvana. Hänen mukaansa vierailun tarkoituksena oli myös painottaa sitä, että Trumpin hallinto on sitoutunut puolustamaan Etelä-Korean demokratiaa.

Mattis tapasi Soulissa Etelä-Korean puolustusministerin Han Min-Koon. Hanin mukaan liittoumalla on vakaa aikomus pysyä järkkymättömänä huolimatta kaikista haasteista ja vastustajista.

Korean niemimaan turvallisuustilannetta ovat viime aikoina varjostaneet kaksi ydinkoetta, jotka Pohjois-Korea teki viime vuonna. Lisäksi Pohjois-Korea teki useita ohjuskokeita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.