Ukkosmyrskyt toivat tulvan saksalaiseen eläintarhaan – kissapetoja oli kateissa, karhu ammuttiin

Rankkojen ukkosmyrskyjen aiheuttama tulva peitti perjantaina alleen saksalaisen eläintarhan maan länsiosassa Lünebachissa ja useiden vaarallisten eläinten uskottiin karanneen.

Lähellä Luxemburgin rajaa sijaitsevasta Eifelin eläintarhasta katosi kaksi leijonaa, kaksi tiikeriä, jaguaari ja karhu. Karhu ammuttiin kuoliaaksi tarhan polulla.

Poliisilla, palokunnalla ja eläinlääkäreillä oli suuroperaatio eläinten löytämiseksi. Paikallisia asukkaita kehotettiin pysymään sisällä sillä aikaa, kun eläimet olivat kadoksissa. Kissapedot löydettiin eläintarhan 30 hehtaarin alueelta lennokin avulla.

Muun muassa Frankfurter Allgemeinen mukaan kissapedot eivät olleet missään vaiheessa poistuneet aitauksistaan karhun tavoin. Viranomaisten tiedotustilaisuudessa perjantai-iltapäivänä kerrottiin eläinten piilotelleen aitauksissaan tulvavesien keskellä. Eläimiä etsittiin useiden tuntien ajan.

Yksityisessä omistuksessa oleva tarha sijaitsee aivan joen varrella ja edellisen yön ukkossateet aiheuttivat alueella hyökytulvia. Tulva vahingoitti eläinten aitauksia, minkä vuoksi karhu pääsi karkuun ja kissapetojen uskottiin tehneen samoin. Kaikkiaan tarhassa on noin 400 eläintä ja 60 eri lajia. Tarha avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1965.

Voimakas myrsky aiheutti paljon vahinkoa

Monet paikalliset asukkaat tyhjensivät perjantaina mutavesiä kellareistaan ja raivasivat voimakkaan myrskyn kaatamia puita. Läheinen moottoritie jouduttiin sulkemaan sen jäätyä tulvavesien alle ja myös lukuisat kadut ovat tulvaveden peittämät. Tulvavesi johti myös junan putoamiseen kiskoilta. Pelastusviranomaisilla oli kymmeniä tehtäviä, mutta ilmeisesti kukaan ei loukkaantunut. Myrskyissä vettä satoi jopa kymmeniä senttejä, kertoo muun muassa Das Bild.

Kaksi vuotta sitten kaksi leijonaa pakeni aitauksestaan Leipzigin eläintarhassa itäisessä Saksassa. Toinen leijonista ammuttiin, mutta toinen saatiin kiinni ja palautettiin aitaukseensa.

Vuonna 2015 Duisburgin eläintarhasta karannut oranki ammuttiin ja vuonna 2017 Osnabrückin eläintarhasta karannut karhu koki saman kohtalon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.