Ukrainan Poroshenko ehdottaa kriisineuvotteluja huomiseksi

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on valmis neuvotteluihin Itä-Ukrainan separatistien kanssa. Poroshenko kertoo ehdottaneensa neuvotteluja separatistien kanssa huomiseksi. Hän kertoo nettisivullaan odottavansa vastapuolen vastausta.

Poroshenko ei kertonut ehdottamaansa neuvottelupaikkaa, mutta diplomaattilähteet arvioivat, että neuvottelut pidettäisiin separatistien hallitsemassa Donetskissa.

Separatistit eivät halua poistua hallitsemiltaan alueilta, koska pelkäävät joutuvansa hallituksen joukkojen pidättämiksi.

Yksi vaihtoehto neuvottelupaikaksi on ollut myös Valko-Venäjän pääkaupunki Minsk.

Neuvotteluihin osallistuisivat Ukrainan hallituksen ja separatistien ohella myös Venäjän ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustajat.

Berliinissä keskiviikkona kokoontuneet Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan ulkoministerit sopivat, että neuvottelut Itä-Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi aloitetaan viimeistään lauantaina.

Poroshenko neuvotteli aiemmin tänään puhelimessa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Ranskan presidentin Francois Hollanden kanssa.

Ukraina vaatii tänään Venäjää lopettamaan Ukrainan ilmatilan loukkaukset. Ukrainan ulkoministeriön mukaan kolme Venäjän sotavoimien tunnuksilla merkittyä helikopteria loukkasi eilen useaan otteeseen maan ilmatilaa.

Ulkoministeriö kertoi lähettäneensä Venäjälle diplomaattisen nootin, jossa se vaatii Venäjää heti lopettamaan "karkeat ja systemaattiset" ilmatilaloukkaukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ukrainan kriisi puhutti Stubbia ja Reinfeldtia