Ukrainan sotilaat vetäytyivät Luhanskin lentokentältä

Ukrainan joukot ovat vetäytyneet Luhanskin lentokentältä. Ukrainan armeijan mukaan sotilaille annettiin perääntymiskäsky.

Ukrainan mukaan laskuvarjojoukot ovat ottaneet kiivaasti yhteen venäläisten tankkien kanssa kentällä. Armeijan edustajan mukaan vastapuolen tykkituli on ollut niin tarkkaa, että ampujana todennäköisesti on venäläisiä ammattisotilaita.

Kuluneen vuorokauden aikana seitsemän ukrainalaista sotilasta on kuollut.

Asovanmerellä Kaakkois-Ukrainan edustalla tykistöosumia eilen saanut Ukrainan partioalus upposi aamulla, kertoo rajavartiosto. Kahdeksan merisotilasta on pelastettu ja kaksi on edelleen kateissa.

Rajavartiostolla ei ollut varmuutta siitä, mistä alusta ammuttiin. Separatistit kertoivat jo eilen sosiaalisessa mediassa ampuneensa alusta.

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan Venäjä ei tule hyökkäämään Ukrainaan. Lavrov vaati kuitenkin, että Ukrainan joukkojen on välittömästi vetäydyttävä asemiin, joista ne eivät voi tulittaa siviilejä. Ulkoministerin mukaan Minskin neuvotteluissa tänään Venäjän, Ukrainan ja Etyjin välillä olisi saatava aikaan välitön tulitauko ilman ehtoja.

Lavrov muistutti myös, että Venäjä tulee vastaamaan mahdollisiin uusiin talouspakotteisiin.

- Ensiksi tulemme suojelemaan omia etujamme, talouttamme, sosiaalisektoria, yrityksiämme. Samalla tulemme myös vetämään johtopäätöksiä kumppaniemme toimista, Lavrov uhkasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.