Ukrainassa päiväennätys uusissa koronavirustartunnoissa, rajoitusten palauttamista harkitaan

Ukrainan terveysviranomaiset kertoivat perjantaina ennätyksellisen suuresta uusien koronavirustartuntojen määrästä. Maassa oli viimeisen vuorokauden aikana vahvistettu 1  109 uutta tartuntaa ja kokonaistartuntamäärä on nyt yli 41  000.

–  Ihmiset eivät enää noudata rajoituksia. Jos haluamme suojella talouttamme ja välttää karanteenin, ainoa tapa on noudattaa rajoituksia, Ukrainan pääministeri Denis Shmygal kirjoitti sosiaalisen median Telegram-sovelluksessa.

Ukrainan viranomaiset ovat toistuvasti kertoneet, että ihmiset eivät ole välittäneet turvaväleistä ja muista kehotuksista, joista muistutettiin maan aloitettua rajoitusten höllentämisen.

–  Olemme siirtyneet vakavaan vaiheeseen, Shmygal lisäsi.

Ukraina yksi WHO:n tarkoittamasta 11 maasta

Terveysviranomaiset kertoivat viime viikolla harkitsevansa rajoitusten ottamista käyttöön uudelleen useilla koronaviruksen pahiten runtelemilla alueilla. Torstaina Maailman terveysjärjestön WHO:n Euroopan aluejohtaja Hans Kluge sanoi, että viimeisen kahden viikon aikana 30:ssa Euroopan maassa ovat koronavirustartunnat lisääntyneet. 11 maassa tartunnat ovat kasvaneet voimakkaasti, ja Ukraina on yksi niistä valtioista.

Tilastosivusto Worldometersin mukaan Ukrainassa on 1  086 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Lähes 44 miljoonan asukkaan Ukrainassa on miljoonaa asukasta kohti kuollut 25 ihmistä koronavirukseen liittyen. Suomessa vastaava luku on 59.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Niinistö: Rajojen sulkemista ei kohdistettu Ruotsia vaan virusta vastaan

Kiina aloitti uiguurien seuraamisen jo vuonna 2013 älypuhelimiin ujutetuilla vakoiluohjelmilla

Kiina toteuttaa uiguurien hidasta kansanmurhaa pakkosterilisaatioilla ja -aborteilla

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia – tartuntojen määrä maailmanlaajuisesti ylitti uuden rajapyykin

Korona ei näytä pelottavan ainakaan kaikkia suomalaismatkailijoita, pakettimatkojen varaaminen etelään käynnistynyt varsin vilkkaasti – "Tuntuu olevan patoutunutta matkustustarvetta"

Japanissa vanhainkoti jäi tulvan alle – 14 ihmisen uskotaan kuolleen

Yli sadan päivän kuiva kausi päättyi Englannin pubeissa, myös elokuvateatterit ja kampaamot saivat avata ovensa

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa puhunut Trump tuomitsi jälleen mielenosoitukset: "Vihaiset väkijoukot yrittävät repiä alas perustajiemme patsaat, töhriä pyhimmät muistomerkkimme ja vapauttaa väkivallan aallon kaupungeissamme"

Välimerellä siirtolaisia pelastavalle alukselle julistettiin hätätila – siirtolaiset ovat käyttäytyneet itsetuhoisesti ja väkivaltaisesti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.