Uma Thurman New York Timesille: Harvey Weinstein ahdisteli myös minua seksuaalisesti

Jo aiemmin kymmenet naiset ovat kertoneet Weinsteinin ahdistelleen heitä seksuaalisesti.

Myös näyttelijä Uma Thurman kertoo joutuneensa tuottajamoguli Harvey Weinsteinin seksuaalisen ahdistelun kohteeksi. Thurman kertoo asiasta New York Timesille. Jo aiemmin kymmenet naiset ovat kertoneet Weinsteinin ahdistelleen heitä seksuaalisesti ja Weinsteiniä on syytetty myös raiskauksista.

Thurman kertoo lehden haastattelussa, että Weinstein kävi häneen käsiksi lontoolaisessa hotellissa 1990-luvulla. Thurmanin mukaan Weinstein työntyi hänen päälleen ja yritti paljastella ennen kuin Thurman pääsi vääntäytymään pois.

Thurman on jo aiemmin vihjannut, että myös hänellä on kerrottavaa Weinsteinistä.

– Hyvää kiitospäivää kaikille (paitsi sinulle Harvey, ja sinun pahoille salaliittolaisillesi – olen iloinen, että asiat tapahtuvat hitaasti – et ansaitse luotia) – pysy kuulolla, hän kirjoitti Instagramissa viime marraskuussa.

Thurman on näytellyt pääosaa muun muassa Pulp Fiction- ja Kill Bill -elokuvissa. 1990-luvun alussa ilmestynyt Pulp Fiction oli läpimurto myös Miramax-elokuvayhtiön perustaneelle Weinsteinille. Thurman ja Weinstein tutustuivatkin Pulp Fictionin suosion jälkimainingeissa, New York Times kertoo. Thurmanin mukaan hän tunsi Weinsteinin jo melko hyvin ennen tapahtumia lontoolaisessa hotellissa.

Weinstein kiistää tiedottajansa välityksellä käsiksi käymisen. Hän kuitenkin myöntää tehneensä aloitteen, sillä hän kertomansa mukaan tulkitsi Thurmanin signaalit väärin.

Weinstein-kohu käynnisti laajan häirinnän vastaisen kampanjan

Weinsteinin ahdistelukohu käynnisti viime syksynä laajan #metoo-kampanjan, jonka jälkeen useat ihmiset ovat kertoneet kohtaamastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa useiden tunnettujen ja vaikutusvaltaisten miesten urat ovat joutuneet vastatuuleen, kun naiset ovat syyttäneet heitä julkisesti häirinnästä.

Työstään ovat häirintäsyytteiden vuoksi joutuneet lähtemään Weinsteinin lisäksi muun muassa senaattori Al Franken, valitustuomioistuimessa pitkään istunut liittovaltion tuomari Alex Kozinski ja televisiotoimittaja Charlie Rose. House of Cards -sarjan päätähti ja Oscar-voittaja Kevin Spacey on myös menettänyt sovittuja töitä.