Utrechtissa järjestetään perjantaina hiljainen marssi raitiovaunuiskun uhrien muistoksi – pääepäillyn on määrä tulla oikeuden eteen tällä viikolla

Hollannin Utrechtissa järjestetään perjantaina hiljainen marssi raitiovaunuampumisen uhrien muistoksi, kertoi kaupunki nettisivuillaan. Marssi päättyy paikalle, jossa isku tapahtui. Marssille osallistujia neuvottiin tuomaan mukanaan kaupungin lipun värisiä eli valkoisia ja punaisia kukkia.

Utrechtin poliisi puolestaan kertoi Twitterissä, ettei kaikkia raitiovaunussa iskun aikana olleita ole tavoitettu. Heitä kehotettiin ottamaan yhteyttä poliisiin.

Tiistaina poliisi pidätti uuden epäillyn tapaukseen liittyen. Syyttäjien mukaan 40-vuotias mies otettiin kiinni Utrechtissa ja hänen osuuttaan tapahtumiin tutkitaan vielä.

37-vuotias pääepäilty on yhä pidätettynä. Hänen odotetaan tulevan oikeuden eteen myöhemmin tällä viikolla.

Kolme ihmistä kuoli ja seitsemän haavoittui ampumisessa raitiovaunussa maanantaina. Ampumisessa kuolivat 19-vuotias nainen sekä 28- ja 49-vuotiaat miehet.

Poliisi sai epäillyn ampujan kiinni kahdeksan tuntia kestäneiden etsintöjen jälkeen. Turkkilaissyntyinen mutta vuosikausia Hollannissa asunut mies on syyllistynyt aiemmin useisiin pikkurikoksiin ja muutamiin vakavampiinkin rikoksiin.

Ampumisen syy ei ole selvillä

Raitiovaunuampumisen motiivia ei vielä tiedetä, mutta poliisi suhtautuu vakavasti terroriteon mahdollisuuteen. Terrorismiin viittaavat poliisin mukaan muun muassa pakoautosta löytynyt kirje ja tekotapa.

Joidenkin mediatietojen mukaan tapauksen taustalla olisi ollut perheriita. Poliisi kertoi kuitenkin, että se ei ole löytänyt yhteyttä pääepäillyn ja uhrien välillä.

Poliisin mukaan ampuminen tapahtui raitiovaunussa 24 Oktoberplein -nimisen pysäkin luona. Ampumisen jälkeen mies kaappasi paikalta auton ja pakeni sillä. Auto löydettiin iltapäivällä hylättynä.

Hollanti on saanut tuenosoituksia ympäri maailmaa, muun muassa Yhdysvalloista, EU:sta ja Venäjältä. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan maan tiedustelupalvelu perehtyy hyökkäykseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.